Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Scandalos! O asistentă medicală și-a infectat șase colege după ce a ignorat recomandările privind procedurile de dezechipare. Ce spune managerul spitalului

Caz revoltător la Institutul ”Marius Nasta” din Capitală, unde o asistentă medicală care a neglijat procedurile și-a infectat colegele cu noul coronavirus. În ultima săptămână, șapte asistente medicale și infirmiere au fost diagnosticate cu COVID-19. 

Scandalos! O asistentă medicală și-a infectat șase colege după ce a ignorat recomandările privind procedurile de dezechipare. Ce spune managerul spitalului

Potrivit Adevărul, se pare că femeia și-a scos echipamentul medical încălcând procedurile de siguranţă şi-a infectat alte patru colege, potrivit Digi24.

Potrivit managerului spitalului, Beatrice Mahler, deşi a fost atenţionată de medici, asistenta nu a respectat procedurile deşi fusese instruită. Astfel, ea a ajuns să-şi infecteze colegele.

Coronavirus în România, 24 mai 2020. Live Update. Noi decese provocate de COVID-19 în țara noastră. Sunt 1.185 de morți și peste 18.000 de oameni infectați

După ce am avut primul caz confirmat, am declanşat ancheta epidemiologică în cadrul căreia au fost testaţi toţi colegii contacţi cu primul caz. În ultima săptămână, au fost depistate în total 7 cazuri de infecţie la asistente şi infirmiere. Respectarea procedurilor trebuie să se faca intocmai pentru că e o masură extrem de importantă, dar care neaplicată corect induce risc de infecţie atât pentru persoana care nu o respectă, cât şi pentru cei din jur.

De menţionat la primul caz este că nerespectarea procedurii a fost semnalată de personalul medical care i-a atras atenţia că nu foloseşte corespunzător echipamentul. Avem proceduri clare, avem echipamente, important este să respectăm corect procedurile şi să conştientizăm că doar aşa noi personalul medical ne respectăm sănătatea noastră şi a celor din jur. La ”Marius Nasta” testarea personalului se face periodic.

Când vine al doilea val de coronavirus. Avertismentul sumbru lansat de un expert: ”E mai aproape decât ne așteptăm!”

Cea mai mare parte din personal respectă întocmai procedurile. Important acum este ca persoanele infectate să-şi recapete cât mai repede sănătatea.”, a declarat Beatrice Mahler pentru Adevărul.

Cadrele medicale au fost izolate, iar asistenta medicală vinovată urmează să fie cercetată de comisia de disciplină.

Numărul cazurilor de coronavirus a crescut în România

Până astăzi, pe teritoriul României, au fost confirmate 18.070 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 11.399 au fost declarate vindecate și externate.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate alte 213 de noi cazuri de îmbolnăvire, potrivit Grupului de Comunicare Strategică. Este o ușoară creștere față de raportările din ultimele zile.

Focar de COVID-19 la o firmă din Sebeş: 27 de angajaţi, depistaţi pozitiv la testarea pentru coronavirus. A fost declanşată o anchetă epidemiologică

Numărul cazurilor noi înregistrate în interval de 24 de ore nu a mai trecut de 200 din 16 mai. Ieri erau raportate 145 de cazuri noi.

Până acum, 1179 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

La ATI, în acest moment, sunt internați 188 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 6.973 de persoane. Alte 60.423 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Recomandari