Antena Căutare

Cât câștigă, de fapt, un dascăl? Șapte milioane de euro, bani obținuți de profesori din meditații. Părinții alocă și 2.000 de lei

Tot mai mulți părinți își trimit copiii la ore suplimentare, realizate contra cost, în afara programului școlar, pentru aprofundarea cunoștințelor. Astfel, profesorii ajung să strângă bani frumoși, pe lângă salariul câștigat la școală. Cele mai mari sume se câștigă în Capitală, apoi în județul Mureș. 

Cât câștigă, de fapt, un dascăl? Șapte milioane de euro, bani obținuți de profesori din meditații. Părinții alocă și 2.000 de lei
Profesorii care dau meditații au obligația să depună declarație de venit

Potrivit declarațiilor de venit depuse la ANAF, în 2019, pentru veniturile suplimentare obținute în 2018 din meditații, 4.135 au obținut bani prin această metodă. Edupedu.ro a centralizat datele de la Fisc și, în total, sunt venituri declarate în valoare de 35.325.388 de lei, echivalentul a peste 7 milioane de euro.

Cele mai multe declarații de venit din meditații au fost depuse în județul Cluj, urmat de București și de județul Bihor, iar cele mai mari sume au fost declarate în București și Mureș.

Citește și:

Ce salariu încasează Carmen Iohannis din meseria de profesor. Prima Doamnă predă engleza la un Colegiu din Sibiu

Cea mai mare sumă medie obținută oficial din meditații a fost în București, 17.471 de lei, urmat de județele Mureș (15.2014 lei) și Timiș (13.243 lei).

Piața meditațiilor fiscalizate este cel mai dezvoltată în Transilvania, unde sunt cei mai mulți profesori care își declară veniturile din meditații, potrivit analizei Edupedu.ro.

150 de lei pe lună, media bugetului alocat de părinți, lunar

Cel mai mult cheltuie părinţii elevilor de gimnaziu, peste 2.000 de lei.

În 2010, piața meditatiilor se ridica la 300 milioane de euro anual.

Școlile și grădinițele nu sunt obligate să obțină autorizație ISU de incendiu. “Nu mai depinde de obținerea autorizației... Fără minivacanță de Sfântul Andrei și 1 Decembrie. Zile libere rămase până la finalul lui 2019...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x