Antena Căutare

Sapte romani din 10 se indatoreaza ca sa-si plateasca facturile la utilitati

Ca sa scape de datorii, unii romani se declara bolnavi sau chiar se ascund de recuperatori. Este rezultatul celui mai recent studiu care mai arata si ca sapte romani din 10 se indatoreaza ca sa-si plateasca facturile la utilitati.

Daca maine ar fi cautati de recuperatorii de datorii, sapte romani din 10 s-ar interesa cum ar putea sa scape de problema. Evident, fara sa plateasca. 10% ar cere sa fie absolviti de datorie, 3% ar spune ca sunt bolnavi, in timp ce 2% ar evita orice contact cu firma de recuperari creante.


Cum au ajuns in aceasta situatie? Mai mult de jumatate dintre romani spun ca au acumulat datorii pentru a-si plati facturile la utilitati si pentru a-si achita ratele la banca. Pe lista de plati se mai adauga leasingul pentru masina, plata chiriei sau returnarea unor imprumturi luate de la cunoscuti. Anul trecut, un sfert dintre romani au facut datorii, iar 6% au fost deja cautati de recuperatori. Patru din cinci romani spun ca persoanele cele mai afectate de datorii sunt cele care fie si-au pierdut locul de munca, fie le-a fost redus salariul.

Sunt si cazuri in care romanii au fost prinsi in spirala datoriilor pentru ca si-au supraestimat posibilitatile sau pentru ca au sperat ca vor castiga mai multi bani - ceea ce, nu s-a intamplat. Asa ca langa masina de lux de zeci de mii de euro, multi au la poarta si recuperatorii.

Ladislau Ritli sustine ca decizia de inchidere a unor spitale a fost una buna... Accident grav pe DN1 A: Un copil a murit, iar un barbat a fost ranit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x