Căutare Live

Sarbătoare mare pentru credincioșii ortodocși! Ce sărbătorim în cea de-a treia săptămână după Paști

Toți credincioșii ortodocși îi sărbătoresc astăzi pe Sfântul Apostol Andronic și Sfânta Iunia, pomeniți în calendarul creștin ortodox la 17 mai.

Toți credincioșii ortodocși îi sărbătoresc astăzi pe Sfântul Apostol Andronic și Sfânta Iunia, pomeniți în calendarul creștin ortodox la 17 mai.

Sunt amintiți de către Sfântul Apostol Pavel în Epistola către Romani (16, 7): "Îmbrățișați pe Andronic și Iunias, cei de un neam cu mine, care sunt vestiți între apostoli și care înaintea mea au fost în Hristos".

Potrivit acestei mărturisiri, cei doi apostoli erau deja creștini în momentul convertirii Sfântului Pavel. Prin eforturile misionare ale Sfinților Apostoli Andronic și Iunia, mulți păgâni s-au convertit la creștinism și au fost construite multe biserici.

În secolul al V-lea, în timpul împăraților Arcadius și Honorius au fost descoperite moaștele Sfinților Andronic și Iunia într-o periferie a Constantinopolului, Evghenia. Mai târziu, pe acest loc a fost zidită o biserică.

Veşti rele de la meteorologi! Nu scăpăm de PLOI, FURTUNI, FRIG și... UMBRELE!... EUROINVENT, cel mai mare salon de invenții din Europa de Sud-Est, vine la Iași...
Parteneri
Obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Ce recomandă specialiștii
Dacă ți-ai propus să faci o schimbare în viața ta, specialiștii îți vin în ajutor cu o listă de obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Aceste gesturi mărunte vor avea un impact semnificativ asupra rutinei tale de zi cu zi.
Catine.ro
Ultimele știri