Antena Căutare

Sărbătoare religioasă 9 septembrie. La mulți ani sărbătoriților!

În calendarul ortodox, credincioșii îi sărbătoresc pe 9 septembrie pe Sfinții Ioachim și Ana, părinții Fecioarei Maria. La multi ani celor care le poarta numele!

În calendarul ortodox, credincioșii îi sărbătoresc pe 9 septembrie pe Sfinții Ioachim și Ana, părinții Fecioarei Maria. La mulți ani celor care le poartă numele!

Sfântul Ioachim provenea din tribul lui Iuda, fiind un descendent al Regelui David. Ana, în schimb, se trăgea din tribul lui Levi, la fel că și Marele Preot Aaron. Tatăl Anei era preotul Matan. Acesta a mai avut încă două fica: Maria și Zoe. Maria s-a căsătorit la Betleem și a dat naștere Salomeei, Zoe s-a căsătorit de asemenea în Betleem și a dat naștere Elisabetei, mama Sfântului Ioan Botezătorul Inaintemergatorul Domnului. Nu în ultimul rând, Ana s-a căsătorit la Nazaret cu Ioachim iar la o vârstă înaintată a dat naștere Fecioarei Maria, cea care îl va aduce pe lume pe Mântuitor.

Timp de treizeci de ani în care aceștia au fost căsătoriți nu au reușit să aibă copii. Totuși, Ioachim și Ana au trăit liniștiți și în credință, oferind o mare parte din averea lor săracilor și Templului. La un moment dat, când erau deja înaintați în vârstă și erau veniți la Ierusalim să jertfească Domnul, Marele Preot Isahar îl mustreaza pe Ioachim deoarece îl consideră vinovat pentru că nu poate să îi ofere un copil Anei. Credincioșii care se aflau în acel moment acolo l-au inghiontit pe Ioachim, considerând că acesta nu este demn de a jertfi Domnul. În urmă acestor întâmplări, cei doi au fost cuprinși de amărăciune și au plecat acasă cu inima îndurerată. Datorită acelor întâmplări aceștia încep să se roage la Dumnezeu să facă o minune, aceeași minune care s-a revărsat asupra lui Avraam și a Sarei, și anume să le ofere un prunc care să le umple inimile de bucurie.

Dumnezeu le răspunde rugăciunilor și îl trimite pe îngerul Sau care le spune că vor avea „o fiica mult binecuvântată, prin care toate nemurile pământului se vor binecuvanta și prin care va veni mântuirea lumii”. La scurt timp Ana rămâne însărcinată iar nouă luni mai târziu Sfânta Fecioara Maria se naște.

Când împlinește trei ani, Maria este dusă de către Ioachim și de către Ana la Templu pentru că ea să îl slujească pe Dumnezeu. Așadar, ei o încredințează pe Maria în grijă preotului Zaharia. După ce au adus jertfă Domnului, au lăsat-o pe Fecioara Maria la Templu să locuiască acolo împreună cu celelalte fecioare în apartamentele Templului. Timp de șapte ani, Ioachim și Ana au venit des să o viziteze pe Maria la templu. Acest lucru s-a întâmplat până când cei doi au trecut în neființă. Sfântul Ioachim a trăit preț de 80 de ani, iar Sfânta Ana 79 de ani.

În perioada 527-565, când domnea Sfântul Împărat Iustinian, s-a construit o biserica la Deutera menită să o cinstească pe Sfânta Ana. Iustinian al ÎI-lea (685-695; 705-711) a restaurat această biserica după ce Sfânta Ana i s-a arătat în vis soției sale însărcinate. Tot atunci au fost aduse la Constantinopol și trupul și valul Sfintei Ana.

Sursă: calendarulortodox.ro

Un nou an, aceeași problemă! 1 din 5 școli nu au autorizație sanitară, cu doar câteva zile de începerea noului an școlar... Cu câteva zile înainte de începutul școlii, MII DE ELEVI întâmpină probleme uriașe!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x