- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Sateliţii din cadrul Starlink se vor afla în continuă mişcare în jurul Pământului, “pasând” conexiunea cu staţiile de la sol de la unul la altul. Aceştia vor orbita la o altitudine mai joasă decât sateliţii geostaţionari, folosiţi până acum în comunicaţii.
Datorită faptului că se vor afla mai aproape de Pământ, aceştia vor oferi o conexiune mai consistentă, cu o latenţă mai mică şi viteză de transfer mai mare.
La ce oră sunt vizibili sateliții în România
Intervalele orare în care sateliții Starlink sunt vizibili pe cerul României pot fi găsite pe site-ul findstarlink.com. Sâmbătă seara, de exemplu, sateliții au fost văzuți în intervalul orar 21.29 - 21.31.
Elon Musk, șeful Tesla, anunță primele teste în iulie
Elon Musk a declarat că peste trei luni va debuta primul test al serviciului Starlink. Este vorba de un aşa numit test “private beta”, în cadrul căruia doar un număr mic de utilizatori vor fi invitaţi să participe.
Peste alte trei luni, în octombrie, Starlink va intra într-un beta test extins. Conform lui Musk, în această fază, serviciul va fi testat în regiuni aflate la o altitudine înaltă.
Lansarea oficială va avea loc undeva spre finalul anului, când Starlink va fi disponibil în Statele Unite şi Canada. Din 2021, va începe extinderea globală. Starlink va deveni disponibil, treptat, în mai multe ţări din lume.
Până acum, au fost efectuate 6 lansări a câte 60 de sateliţi, din cele câteva mii de sateliţi care vor compune reţeaua Starlink. Parte a reţelei va fi folosită în scopuri militare, cercetare şi explorare.
Compania mai are, între timp, de obţinut aprobările de funcţionare din partea autorităţilor locale din fiecare ţară, înainte de putea opera.