Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Animatie: Vaiana

Scandal la slujba de Înviere cu repetiție! Cum a fost perturbată noaptea istorică pentru Biserica Ortodoxă Română! „Nu vă este rușine?” VIDEO

A fost rost de scandal la slujba de Înviere cu repetiție. Noapte istorică pentru Biserica Ortodoxă Română a fost perturbată de un bărbat revoltat. Sute de oameni s-au îmbulzit să ia lumină, din nou, și au fost împărtășiți, cu aceeași linguriță.

Slujba ce a avut loc marți seară a fost, de fapt, Odovania Învierii - ce se ţine în fiecare an. Însă, de această dată, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie a ales să o oficializeze noaptea şi să le ofere credincioşilor şansa de a lua lumina sfântă de la preoţi, ca în noaptea Paştelui.

Sute de oameni au participat la ceremonie şi nu toată lumea a ţinut cont de regulile de distanţare socială. De asemenea, oamenii au fost împărtăşiţi, din nou, cu aceeaşi linguriţă.

Oamenii au primit aceeaşi lumină sfântă adusă, de Paşti, de la Ierusalim, la Slujba de Odovanie, ce marchează sfârşitul perioadei pascale.

„Nu adaug nimic. Doar ca este noaptea si ca am dat lumina. Deci, nu am modificat absolut nimic. Asa este slujba la orice biserica. Hristos a inviat, adevarat a inviat! Nu este o inovație, nu este o dorința a mea, ci este o sete și o dorință a credincioșilor”, a spus ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului.

Cu mască de protecţie sau fără, sute de oameni s-au adunat la Catedrala Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din Constanţa ca să ia lumină. Unii veniţi de departe.

Noi simptome ale coronavirusului, descoperite! Medici din linia I, semnal de alarmă! „Au apărut, la unii pacienți, înainte de semnele de COVID-19 cunoscute”

„Sa fiu sinceră, nu îmi e teamă absolut deloc. Avem credinta. Daca pe fruntea noastra si in sufletele noastre este peceta credintei, nu are ce sa se intample”, a spus o credincioasă.

„Am venit pentru ca asa este, crestineste, obiceiul pentru toti crestinii si ne bucuram din toata inima si din tot sufletul ca am ajuns”, a spus o altă persoană.

Scandal iscat de un bărbat revoltat, la slujba de Înviere cu repetiție

Slujba nu a fost lipsită de incidente. Un bărbat şi-a manifestat revolta vizavi de reluarea Paştelui.

„Nu vă este ruşine să faceţi slujbă de Înviere a doua oară? Nu se poate aşa ceva. Iisus a înviat o dată, nu de două ori”, a spus el.

Se schimbă tot! Cât mai durează, de fapt, pandemia de coronavirus, și când va lovi valul 2 de COVID-19! Avertisment de la OMS! „Trebuie să fim conștienți”

Pentru gestul său, a fost taxat de poliţiştii veniţi să supravegheze zona. L-au dus la secţie şi l-au amendat.

Decizia Înalt Prea Sfinţitului Teodosie de a repeta Învierea în toate bisericile şi mănăstirile ce ţin de Arhiepiscopia sa este fără precedent şi a fost luată fără „binecuvântarea" Patriarhiei.

Patriarhia se dezice de gestul Arhiepiscopiei Tomisului

Patriarhia se dezice clar de gestul Arhiepiscopiei Tomisului, precizând că decizia de la Constanţa este pur locală și singulară!

„Slujba Odovaniei Învierii se săvârşeşte peste tot, ea încununează sfârşitul perioadei pascale, are în conţinut o parte din textele care compun slujba Învierii, dar, evident, fără momentul chemării de a lua Lumină. Această slujbă nu se oficiază noaptea şi nu reiterează artificial momentul împărţirii Luminii, consumat deja la slujba Învierii de la Paşti”, a spus Vasile Bănescu, purtător de cuvânt BOR.

Nu este prima dată când Preafericitul Teodosie ignoră deciziile Patriarhiei Române. La trei zile după ce Sinodul Bisericii Ortodoxe a decis să amâne împărtăşaniile pe timpul stării de alertă, Teodosie împărtăşea cu aceaşi linguriţă zeci de credincioşi. Scena s-a repetat şi marți seară.

Recomandari