Căutare Live

Se schimbă tot! Cât mai durează, de fapt, pandemia de coronavirus, și când va lovi valul 2 de COVID-19! Avertisment de la OMS! „Trebuie să fim conștienți”

Un specialist de la Organizația Mondială a Sănătății, dar și alți cercetători, au avertizat că pandemia de coronavirus este departe de a se fi terminat și au explicat când s-ar putea înregistra cel de-al doilea val de COVID-19.

Se schimbă tot! Cât mai durează, de fapt, pandemia de coronavirus, și când va lovi valul 2 de COVID-19! Avertisment de la OMS! „Trebuie să fim conștienți”

Profimediaimages.ro

Statele în care numărul de noi cazuri de infectare cu coronavirus este în scădere ar putea totuşi să se confrunte cu un „al doilea vârf”, dacă vor renunţa prea curând la măsurile luate pentru a opri răspândirea focarului, a avertizat, luni, Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Doctorul Mike Ryan, şeful serviciului de urgenţe din cadrul OMS, a explicat că lumea este încă în mijlocul primului val de infecţii cu noul coronavirus. Potrivit specialistului, în timp ce în mai multe ţări numărul cazurilor scade, în America Centrală şi de Sud, Asia de Sud şi Africa îmbolnăvirile continuă să crească.

Oficial OMS: Este posibil să obţinem un al doilea vârf în timpul acestui prim val al pandemiei de coronavirus

Oficialul OMS a spus că epidemiile apar adesea în valuri, ceea ce înseamnă că focarele ar putea reapărea în zone în care se credea iniţial că epidemia a trecut.

El a spus că există, de asemenea, posibilitatea ca rata de infecţie să crească din nou, chiar mai rapid, dacă restricţiile impuse de primul val sunt ridicate prea repede.

Folosirea hidroxiclorochinei în tratarea pacienților cu COVID-19, suspendată de OMS! Ce efecte are, de fapt

„Trebuie să fim conştienţi şi de faptul că numărul cazurilor poate să crească în orice moment. Nu putem face presupuneri doar pentru că îmbolnăvirile scad, vor continua acest trend şi că vom avea câteva luni pentru a ne pregăti pentru al doilea val. Este posibil să obţinem un al doilea vârf în timpul acestui prim val", a explicat Mike Ryan, citat de NBC News.

El a spus că ţările din Europa şi America de Nord „ar trebui să continue să pună în aplicare măsurile de sănătate publică şi distanţare socială, măsurile de supraveghere şi testare şi ar trebui să aibă o strategie care să asigure că se află pe un trend descendent şi nu va fi o nouă creştere a îmbolnăvirilor în cadrul acestui val".

Locul de unde ar putea izbucni următoarea pandemie, după cea de coronavirus, dezvăluit! Specialist: „Ar fi bine să nu ne forțăm norocul!”

Și doctorul Chris Murray, cercetător la Universitatea Washington, care a realizat o serie de estimări citate de Casa Albă şi alte autorităţi americane, susţine că pandemia de Covid-19 este „departe de a se termina”.

„Prognozele noastre arată că până în august vom avea în continuare o mulţime de decese. Şi dacă ne uităm la ce se va întâmpla după luna august, numărul de decese va continua", a spus Murray pentru CNN.

Murray a spus şi că noi sondaje realizate de statisticienii universităţii arată că „în medie în SUA, aproximativ 40% dintre americani spun că poartă mască de protecţie tot timpul şi 80% au purtat cel puţin odată“.

Cercetătorul a spus că măsurile de distanţare socială şi utilizarea măştilor au fost factorii care au făcut ca criza Covid-19 să nu fie „atât de rea precum ar fi putut fi”.

Multe ţări europene şi state americane au ridicat mare parte din restricţiile impuse în contextul pandemiei de Covid-19.

Letonia lansează o aplicaţie pe baza unui sistem creat de Apple-Google pentru urmărirea contactelor persoanelor infectat... Germania - Mai mult de 400 de contaminări cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore. Bilanţul deceselor a crescut cu 45...
Mercur iese din retrograd pe 2 octombrie 2022. Ce înseamna acest aspect pentru zodii
Mercur iese din retrograd pe 2 octombrie 2022. Pe final de lună septembrie și început de lună...
Horoscopul zilei de 2 octombrie 2022. Racii se gândesc la viitorul lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 2 octombrie 2022 spune că nativii din zodia Racilor se gândesc serios la...
Parteneri
Prințul Harry a fost pe front, în războiul din Afganistan. Ce rol a jucat în armata britanică
Catine.ro
Ultimele știri
x