Antena Căutare

Scandal pe Codul Muncii, cu prelungiri pana in ianuarie

Pana pe 21 ianuarie 2011, Guvernul asteapta propunerile sindicatelor si patronatelor pentru modificarile Codului Muncii. Presedintele CNSLR-Fratia, Marius Petcu, a declarat ca premierul a promis amanarea cu o luna a modificarilor.

"Premierul a spus ca proiectul care a fost in dezbatere publica se poate modifica, in masura in care vom aduce argumentele noastre, iar discutiile vor incepe miercuri pentru a condensa calendarul, astfel incat in 21 ianuarie sa finalizam proiectul de modificare a Codului Muncii", a declarat Petcu.

Reprezentantii sindicatelor sustin dreptul la asociere colectiva, la negocieri colective la nivel national si de ramura si cer sa ramana in vigoare contractele colective pe perioada nedeterminata. Marius Petcu a mai declarat ca premierul a promis sindicatelor ca incepand de miercuri vor sesiza o deschidere a reprezentantilor Guvernului in negocieri, reprezentantii angajatilor subliniind ca au fost pusi mereu in fata faptului implinit.

Presedintele CNS "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a spus ca trebuie stabilit daca sindicatele si patronatele vor aduce un text comun sau separat. "Noi am atras atentia ca textul comun nu rezolva problema unei detalieri a functionarii ca pentru o lege speciala pentru cele cinci subiecte si creeaza o bulversare in sistem si o tratare superficiala cu efecte negative pentru dezvoltarea viitoare a pietei muncii.

De asemenea, trebuie sa existe asistenta Organizatiei Internationale a Muncii, singura care poate sa aiba expertiza necesara legata de piata muncii", a spus Hossu. El a adaugat ca premierul confunda problema Codului Muncii cu cea a Codului Fiscal, pentru ca "se temea ca sindicatele si patronatele vor aduce modificari la Codul Muncii de reducere a contributiilor la pensii sau alte mecanisme care ar afecta veniturile la bugetul de stat. Am explicat ca nu este vorba de asa ceva, ci trebuie clarificate mecanismele pietei muncii care trebuie sa functioneze ca atare", a mai spus liderul CNS "Cartel Alfa".

Sindicalistii sustin ca proiectul de modificare a Codului Muncii are mai multe componente care dereglementeaza piata muncii, punand salariatul in imposibilitatea de a reactiona la abuzurile angajatorilor. Conform liderului CNS "Cartel Alfa", ministrul Muncii a spus sindicalistilor ca are un pachet de modificari de la investitorii straini, dar nu sunt toate observatiile lor preluate in proiect.

Tot articolul, in Jurnalul National

Suparare mare printre revolutionari: au mutat masina politiei pentru ca bloca inaltarea drapelului... Galati: Femeie in moarte clinica, dupa ce i-a cazut in cap o bucata dintr-un balcon...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x