Antena Căutare

Scandalul carnii de cal gasita in lasagna din Marea Britanie a dus la declansarea mai multor verificari si in Romania

Scandalul carnii de cal a dus la declansarea mai multor verificari si in Romania. Ministrul Agriculturii a cerut Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) intocmirea unui raport privind provenienta carnii care a ajuns in Franta.

Deocamdata nu se stie de la ce abator provenea carnea de cal descoperita in semipreparatele din Marea Britanie. Tocmai acest lucru incearca sa afle si inspectorii de la ANSVSA. Se pare ca produsul a circulat si prin Cipru si prin Olanda inainte sa ajunga in Franta si ar fi fost vandut mai departe cu eticheta de "carne de vita frantuzeasca". Este vorba de produsele Findus, mai exact de lasagna semipreparate, care au fost retrase de pe pietele din trei tari.

Specialistii sustin despre carnea de cal ca este la fel de nutritiva precum cea de vita, insa pur si simplu nu se obisnuieste sa se consume.

Daca vreti sa faceti deosebirea intre cele doua tipuri de carne, luati aminte! Carnea de cal este putin mai rosie, oasele sunt mai subtiri, iar maduva este galbena. Trebuie sa fiti atenti si al pret, deoarece aceasta este si mai ieftina decat carnea de vita.

EXCLUSIV Reactia asistentilor sociali la cazul unui copil cu malformatie la inima si sindromul Down: "Poate se vind... Suspectul in cazul tentativei de omor din Vitan a planificat asasinatul timp de o luna...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x