Antena Căutare

România, tot mai aproape de vârful pandemiei de coronavirus. Scenariul sumbru luat în calcul de autorități: ”Nerespectarea măsurilor se va reflecta și în numărul de decese!”

România se apropie de vârful pandemiei de coronavirus, iar epidemiologii iau în calcul două mari scenarii pentru următoarele zile, unul optimist și unul mai puțin optimist, în cazul căruia numărul de decese ar putea crește semnificativ.

Astfel, potrivit Antena 3, în cazul în care românii vor continua să respecte regulile de izolare, până la sfârșitul lunii, numărul de noi îmbolnăviri ar putea să scadă. Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, susține că oamenii mai trebuie să aibă răbdare alte 8-10 zile și să respecte măsurile impuse de autorități.

În caz contrar, în cazul în care oamenii nu respectă măsurile, numărul de îmbolnăviri ar putea crește exponențial, dar și cel al deceselor.

Noul bilanț al pandemiei de coronavirus în România. Numărul deceselor a ajuns la 451

”Ce se poate întâmpla după 5 – 7 zile de la acest moment în care, din păcate, unii nu țin cont de recomandări se va răsfrânge nu numai în cazuri de cazuri, ci și cel de decese.” a delcarat Doina Azoicăi, președintele Asociației de Epidemiologie.

Coronavirus în România - cifre oficiale

În România au fost confirmate până duminică, 19 aprilie, 8.746 de persoane infectate cu virusul COVID-19, anunță Grupul de Comunicare Strategică. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 1.892 au fost declarate vindecate și externate. La terapie intensivă sunt 256 de pacienți.

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 2.113 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 125 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Raed Arafat, posibil bilanț negru în pandemia de coronavirus, după Paște: "O catastrofă ar putea să aibă loc peste 7-14 zile"

Până astăzi, 19 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 8.746 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 1.892 au fost declarate vindecate și externate.

Vremea se răcește drastic! Vânt, ploi și temperaturi scăzute, în mai multe regiuni din țară... Spartacus, bărbatul care a declanșat scandalul din Rahova, din seara de Paște, le-a cerut iertare polițiștilor pe Facebo...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x