Antena Căutare

Respectăm restricțiile sau suportăm consecințele. Medic infecționist, scenariu sumbru pentru zilele următoare: „O să se dubleze numărul infecțiilor”

Paștele, cea mai grea încercare de la izbucnirea pandemiei de coronavirus în România. Specialiștii descriu un scenariu sumbru, dacă restricțiile sunt ignorate. Cum ar putea exploda numărul persoanelor infectate, în doar câteva zile.

Număr dublu de infectare cu noul coronavirus, în doar șapte zile. Mai dublați o dată, după alte șapte zile. Ne-am putea apropia de situațiile dramatice din Spania sau Italia, dacă nu sunt respectate restricțiile de circulație.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Internată de 12 zile la Victor Babeș, fără să primească vreun tratament. O pacientă COVID-19, mărturii terifiante: „Se urlă la noi! E mai rău ca la pușcărie”

Lumina Învierii, distribuită de clerici și voluntari

Slujbele de la biserici se vor desfășura fără enoriași, în timp ce Sfintele Paști și Lumina Sfântă va fi distribuită populației, la cerere, de către personalul clerical însoțit de maximum cinci voluntari care vor avea echipament de protecție.

  • Slujbele religioase se vor oficia fără participarea credincioșilor în incinta sau în curtea bisericilor, cu îndrumarea oficialilor Bisericii și prevederilor din Ordonațele militare, fără participarea creștinilor în incinta bisericilor, sau în curtea acestora sau apropierea bisericilor.
  • Paștile vor fi distibuite la domiciliul credincioșilor de către personalul clerical și voluntarii din parohie, vineri și sâmbătă la solicitarea credincioșilor, în intervalul orar 08.00-17.00 și în prima zi de Paște, la solicitarea credincioșilor, între orele 06-12.00
  • Sfânta Lumină venită de la Ierusalimva fi distribuită în parohii de către personalul clerical si voluntari, sâmbătă, începând cu ora 20.00. Astfel clericii din fiecare parohie, ajutați de un număr de maximum cinci voluntari, cu echipament de protecție, mască și mănuși vor asigura distribuirea Paștilor și a Sfintei Lumini, respectând ordonanțele militare impuse, având cartea de identitate și ca semn distictiv o banderolă albă pe braț și un ecuson cu datele de identificare, ștampilat de parohie.
  • În noaptea Sfântă nu se va ieși în stradă.

Cercetătorii români au dat lovitura, în plină pandemie de coronavirus! A fost inventat aparatul ce ucide coronavirusul din aer

  • În spitale unde nu există preot, cadrele Ministerului de Interne vor distribui acestor unități, precum și centrelor sociale și de carantină, Lumina și Dfintele Paști.
  • Poliția, Jandarmerie, Poliția Locală și cadre ale Ministerului Apărării Naționale vor asigura ordinea publică pe toată durata distribuirii Paștilor și al Sfintei Lumini, precum și respectarea reglementărilor prevăzute în ordonașele militare.
Vizitele la rude strict interzise! Raed Arafat îi avertizează pe români: "Dacă mergem în vizită, riscăm ca la Paște... Hunedoara: A fost găsit unul dintre muncitorii peste care s-a prăbuşit un turn de extracţie la Exploatarea Minieră Urica...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x