Este invenţia cercetătorilor de la Universitatea Politehnică din Timişoara. Cu costuri minime și o tehnologie simplă pentru utilizatori, prototipul poate să filtreze aerul expirat al pacienților aflaţi în stare gravă.
În acest fel, se reduce riscul de infectare al medicilor, dar şi al altor bolnavi. Autorii au mare încredere în dispozitivul creat.
Invenția grupului de cercetători și a voluntarilor de la Politehnica este deja apreciată de specialiștii din secțiile de terapie intensivă.
Prototipul este în faza de testare în laborator, pe un ventilator de Terapie Intensivă, care dispune de infrastructura necesară testării din punct de vedere microbiologic.
Rezultatele preliminarii sunt, însă, promițătoare. După încheierea testelor, universitatea vrea să patenteze dispozitivului.
Marcel Vela, declarații de ultimă oră! Forțele de ordine nu mai împart lumină de Paște.Cum vor primii lumina credincioși... Guvernul a dublat termenul în care persoanele în carantină pot solicita plata concediului medical...