Antena Căutare

Schema prin care un curier român a făcut avere în Belgia. Acționa doar în zilele de joi, în timpul programului

Un curier român a reușit să-și păcălească angajatorul, pe care l-a prejudiciat cu suma de 48.000 de euro, susțin autoritățile din Belgia. Conform dosarului, acesta ar fi furat smartphone-urile pe care trebuia să le livreze. 

un curier care are in mana o cutie de carton si o da mai departe
Un curier român a reușit să-și păcălească angajatorul, pe care l-a prejudiciat cu suma de 48.000 de euro, susțin autoritățile din Belgia. Conform dosarului, acesta ar fi furat smartphone-urile pe care trebuia să le livreze. | Shutterstock.com

Românul, în vârstă de 28 de ani, a ajuns în fața instanței penale din Mechelen, suspect fiind de furtul a zeci de smartphone-uri, respectiv 71.

„În perioada decembrie 2020 și aprilie 2021, 71 de telefoane mobile scumpe dispăruseră din firma de curierat unde I.S. lucra. Bunuri în o valoare de 48.000 euro. Smartphone-urile au fost preluate din pachete destinate Proximus”, a explicat procurorul.

Citește și: Ce cadouri nu e bine să faci de Sfântul Nicolae 2023. Atrag ghinionul și necazul în casă

Schema prin care un curier român a făcut avere în Belgia. Acționa doar în zilele de joi

Conform dosarului întocmit de autorități, românul avea o schemă bine pusă la punct. Furturile aveau loc întotdeauna în zilele de joi, transmite Adevărul.

Curierul era urmărit încă din primăvara anului 2023, iar în urma unei acțiuni s-a dovedit că trei telefoane mobile dispăruseră din transportul său. În posesia lui a fost găsit un smartphone iPhone 12, care s-a dovedit a fi unul dintre dispozitivele furate, și avea în buzunar 700 de euro cash.

Inculpatul a primit o pedeapsă la doi ani de închisoare și o amendă de 2.400 de euro, arată sursa citată. Totuși, autoritățile belgiene au făcut o gafă, astfel că procesul continuă și bărbatul poate obține o pedeapsă mai mică.

Citește și: S-au scumpit pârtiile autohtone. Pentru a se bucura de noul sezon, românii trebuie să scoată din buzunar mai mult decât în Austria

Bărbatul a fost asistat de un interpret de franceză, dar asta s-a dovedit insuficient, pentru că româna era limba sa maternă. Prin urmare, judecătorul a decis să continue cazul, săptămâna viitoare, cu ajutorul unui interpret român.

În acest timp, avocatul românului susține că dovezile de la dosar nu sunt suficiente. „Găsesc dovezi insuficiente în dosar, potrivit cărora, el ar fi sustras telefoane mobile. În plus, nu au fost găsite telefoane mobile la el acasă în timpul perchezițiilor. El a acționat întotdeauna cu bună-credință. Între timp, are și contract permanent de curier”, a declarat avocatul bărbatului.

Ce cadouri nu e bine să faci de Sfântul Nicolae 2023. Atrag ghinionul și necazul în casă... Tradiții și superstiții de Moș Nicolae. La ce trebuie să fie atenți românii în data de 6 decembrie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x