Antena Căutare

Ce cadouri nu e bine să faci de Sfântul Nicolae 2023. Atrag ghinionul și necazul în casă

Moș Nicolae vine de obicei cu dulciuri și fructe, însă poate aduce și mici cadouri, printre care și flori. Pentru a evita invitarea ghinionului în cămin, trebuie să ”ocolești” anumite mici atenții.

colaj fetiță care a primit în adidas un morcov și cadouri, femeie care împachetează cadouri și bărbat care ține în mână un  cadou și o femeie pe fundal cu mâinile la ochi Galerie
Lucrurile care nu trebuie să fie oferite cadou cu ocazia Sfântului Nicolae | Shutterstock

De Moș Nicolae transpare generozitatea oamenilor, dar și modul în care se gândesc la cei dragi, deoarece oferindu-se de obicei un cadou simbolic, el trebuie să aibă mare însemnătate pentru cel care îl primește.

Cu această ocazie se pot oferi chiar și flori, însă nu dintre cele pe care le-ai alege de obicei dintr-o florărie pentru momentele speciale de peste an.

Citește și: Care este povestea lui Moș Nicolae și când îl așteaptă copiii

Este imporant să nu fie dăruite anumite flori, pentru a nu atrage ghinionul și necazul în casă, dar și unele obiecte mai puțin neobișnuite, care ar putea părea cadoul perfect în primă instanță.

Ce cadouri nu este bine să oferi cu ocazia Sfântului Nicolae

Unele flori sunt direct corelate cu anumite evenimente speciale, precum trandafirii, care sunt oferiți pentru a arăta o afecțiune profundă, sau calele și crinii albi care sunt asociate cu nunțile sau aniversările importante.

Citește și: Zodiile care vor cunoaște fericirea pe 6 decembrie 2023, chiar de Moș Nicolae. Astrele pregătesc surprize pe plan amoros

Așadar, potrivit unei surse, florile care se pot dărui cu această ocazie sunt cele specifice Crăciunului. În această categorie intră ghioceii, crăciunița și chiar și bradul.

Pe lângă flori, mai sunt câteva mici atenții la care trebuie să fii atent dacă încă te pregătești pentru cumpărăturile de sărbători.

Citește și: (P) Idei pentru un cadou interesant: ce trebuie să ai în vedere?

De pildă, nu se oferă obiecte ascuțite, precum cuțite sau foarfece, deoarece aduc ghinion, fiind simboluri pentru ruperea legăturilor dintre oameni.

Însă, dacă ai făcut deja cumpărăturile, iar aceste obiecte erau deja pe lista celor dragi, ei îți pot oferi în schimb ceva simbolic, precum o monedă. Astfel, nu mai este neapărat un dar, ci o tranzacție.

Citește și: (P) De Craciun, fii inspirat și oferă un cadou mindblower

De asemenea, nu se pot dărui batiste, deoarece acest gest prevestește vărsare de lacrimi. În cultura suedeză chiar se consideră că dacă bărbatul îi oferă partenerei sale o batistă de mătase de Sfântul Nicolae, aceasta nu îl va mai iubi la fel de intens.

Nici săpunul nu este dintre cele mai potrivite daruri, considerându-se că ”spală” afecțiune din relațiile existente.

Citește și: Cât costă să-l închiriezi pentru micuții tăi. Moș Crăciun chiar la tine acasă

Totodată cadourile de culoare neagră sunt asociate cu ghinionul. Astfel că este de preferat să le ocolești cu această ocazie.

Alte lucruri foarte dragi mai ales femeilor care nu este bine să fie oferite de această dată sunt produsele de machiaj și bijuteriile. Cât pentru bărbați, nu este bine să le fie oferite cravate.

Citește și: Cât a ajuns să coste un coș de cumpărături pentru Crăciun. Prețurile care îi pun pe gânduri pe tot mai mulți dintre români

În mod tradițional, de Sfântul Nicolae se oferă cadouri simbolice, astfel că dacă te-ai gândit deja să le faci cadou unele lucruri din lista de mai sus, este mai bine să le păstrezi pentru Crăciun sau să le oferi cu o altă ocazie.

S-au scumpit pârtiile autohtone. Pentru a se bucura de noul sezon, românii trebuie să scoată din buzunar mai mult decât ... Schema prin care un curier român a făcut avere în Belgia. Acționa doar în zilele de joi, în timpul programului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x