Antena Căutare

Schimbări în programul elevilor! Nu se va mai învăța în trei schimburi, promit autoritățile

Schimbări în programul școlar al elevilor!Potrivit unui nou proiect care va fi discutat săptămâna aceasta într-o ședință a Consiliului General al Capitalei, unitățile de învățământ din Capitală ar putea să nu mai aibă program de studiu în trei schimburi, așa cum se întâmplă în prezent în 11 școli din București.

Schimbări în programul elevilor! Nu se va mai învăța în trei schimburi, promit autoritățile
elevi

Schimbări în programul școlar al elevilor! Potrivit unui nou proiect care va fi discutat săptămâna aceasta într-o ședință a Consiliului General al Capitalei, unitățile de învățământ din Capitală ar putea să nu mai aibă program de studiu în trei schimburi, așa cum se întâmplă în prezent în 11 școli din București.

Schimbări în programul școlar al elevilor! Peste 13.000 de elevi studiază în acest mod, în 11 școli din București, iar acest fapt s-ar putea schimba în viitorul apropiat.

"Programul privind dezvoltarea infrastructurii educaționale din Municipiul București «Nicio unitate de învățământ cu program în trei schimburi» e un program municipal de investiții care are că obiect general dezvoltarea infrastructurii unităților de învățământ care funcționează în trei schimburi și cu efective mari de elevi", se arată într-un proiect care va fi discutat la ședința de miercuri a Consiliului General al Municipiului București (CGMB).

Schimbări în programul școlar al elevilor! Fondurile necesare pentru finanțarea acestui program vor fi asigurate din bugetul local al Municipiului București.

"O comisie desemnată prin dispoziția Primarului General al Municipiului București va proceda la analiză situației existențe, identificarea soluției pentru asigurarea infrastructurii necesare desfășurării procesului educațional, identificarea de imobile, negocierea în vederea achiziționării acestora, dacă e cazul, și întocmirea documentației necesare investigației", se mai arată în proiect.

Potrivit raportului de specialitate, în Capitală sunt 11 școli gimnaziale care au program în trei schimburi. Astfel, în prezent, peste 13.000 de elevi studiază în acest mod.

La această modealitate de studiu s-a ajuns din cauza creșterii numărului de locuințe noi din Capitală, care nu a ținut cont de infra­structura educa­tionala.

Mai mult decât atât, elevii sunt mai mult de 30 într-o clasă, deși legea invata­mantului spune că într-o clasă nu pot învață mai mult de 25 de copii.

Un alt motiv al supraaglomerarii școlilor și grădinițelor din București este introducerea clasei pregătitoare în ciclul primar.

sursa: portalinvatamnt.ro

Dezvăluire cutremurătoare despre Elodia Ghinescu: ”Este zidită în peretele unei case”... Masa de Crăciun. Rețetă salată de boeuf ca la mama acasă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x