Antena Căutare

Ministrul Educației anunță SCHIMBĂRI majore în programa elevilor de școală generală și liceu

Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, a anunțat că urmează să se facă o serie de schimbări importante în programa școlară pentru toți elevii.

Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, a anunțat că urmează să se facă o serie de schimbări importante în programa școlară pentru toți elevii.

Această nouă rundă de modificări ar fi a patra, după ce acum doi ani, un alt ministru al Educației schimbase deja programele școlare pentru ciclul gimnazial.

„Am avut o întâlnire cu Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei şi sper să mă sprijine ca să facem o programă profesionistă. La ciclul primar, se pare că am reuşit să facem o programă suficient de echilibrată şi este apreciată de foarte mulţi oameni, inclusiv de cei care se uită din afară la sistemul românesc de învățământ. Dacă vom reuşi să facem asta şi la gimnaziu şi, ulterior, la liceu cred că este un lucru pozitiv” a spus Andronescu, într-un interviu acordat ziarului Adevărul.

Planurile-cadru pentru gimnaziu și liceu au fost și ele luate în vizor de ministrul Educației:

„Trebuie să aducem programul la 25 de ore pe săptămână. A fost aşa în mandatele mele anterioare. N-am înţeles de ce a crescut numărul de ore, pentru că unui copil la 11 ani îi e greu să facă faţă unui program de 32-34 de ore pe săptămână. Care este rezultatul? Îl antagonizăm pe elev faţă de şcoală. Aceasta devine o instituţie pe care el n-o mai vrea, iar asta nu aduce un beneficiu acumulărilor pe care el trebuie să le facă.”

Boboteaza 2019. Când vine preotul cu Botezul în casele din România și ce sfințește... Sfântul Ioan 2019. Cine a fost sfântul care l-a botezat pe Iisus...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x