Antena Căutare

Experții avertizează: schimbarea Bacalaureatului va fi un dezastru! Vom forma o generație de „analfabeți funcționali”

Avalanşa de schimbări din Educaţie nu e nici pe departe să se încheie. Admiterea la liceu ar putea fi schimbată, la fel şi Bacalaureatul. Elevii ar putea fi obligaţi să dea teze unice şi un examen psihologic la sfârşit de gimnaziu.

Avalanşa de schimbări din Educaţie nu e nici pe departe să se încheie. Admiterea la liceu ar putea fi schimbată, la fel şi Bacalaureatul. Elevii ar putea fi obligaţi să dea teze unice şi un examen psihologic la sfârşit de gimnaziu. Sunt doar câteva din sutele de schimbări pe care preşedintele Klaus Iohannis le recomandă pentru sistemul de învăţământ românesc.

Şase ani de clase primare şi studii liceale care să se termine după trei ani. Bacalaureatul să nu fie la fel pentru toţi. Unii să dea un examen teoretic, alţii aplicat, în funcţie de profilul pe care l-au absolvit. Sunt doar câteva dintre schimbările propuse de Preşedinţie prin proiectul „România Educată”.

Experţii în educaţie nu au încredere, însă, că acest plan ar putea fi aplicat fără să creeze un haos în sistem.

„Cred că în momentul de faţă suntem în postura căruţei puse înaintea boilor, cartoful cel mai fierbinte din preuniversitar este arhitectura curriculară. Nu putem vorbi despre evaluari până nu facem o arhitectură curriculara de secol 21 și nu o școală comunistă, așa cum e acum”, spune Marian Staș, expert în educație.

Accident teribil pe Șoseaua Bucureşti-Târgovişte! Un biciclist a avut o moarte cumplită  ... Ultimă oră! Un elev de 12 ani a căzut de la etajul Liceului de Arte din Târgovişte...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x