Antena Căutare

Schimbări radicale în educație? Dispare clasa zero și vom avea patru tipuri de examene. Ministrul Ecaterina Andronescu: „Vă rog să acceptați, aici, clasa I e ceea ce numim...”

Ministrul Educației anunță modificări uriașe în învățământul românesc. Acestea ar putea apărea în viitorul apropiat. Se spune că inclusiv în anul școlar 2019-2020 vor fi implementate primele schimbări, care dau peste cap tot sistemul actual.

Ministrul Educației anunță modificări uriașe în învățământul românesc. Acestea ar putea apărea în viitorul apropiat. Se spune că inclusiv în anul școlar 2019-2020 vor fi implementate primele schimbări, care dau peste cap tot sistemul actual.

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a prezentat o serie de propuneri pentru reorganizarea sistemului de educație. Conform acestora, clasă 0 devine clasa, iar elevii din clasele I-VI vor studia cu același dascăl. Mai mult, absolvenții de liceu vor avea patru tipuri de Bacalaureat.

Conform schemei propuse de ministrul Educației, între 3 și 6 ani, copiii vor beneficia de educație timpurie. Noutatea este că elevii vor avea învățător până în clasă a VI-a, mai exact vor studia cu același cadru didactic, dar și cu alți profesori specializați pentru anumite discipline, anunță portalinvatamant.ro.

Mai mult, la finalul clasei a III-a va avea loc o evaluare cognitivă și socio-emoțională.

"Nu putem să dăm răspunsurile acum. Sunt încercări ale noastre de a găsi formulă cea mai potrivită: copilul intră în educația timpurie între 3-6 ani, apoi urmează de la clasă I până la clasă a III-a.

Va rog să acceptați, aici, clasa I e ceea ce numim azi clasă pregătitoare, pentru că, din păcate, a intrat în mentalul public drept clasă zero, ceea ce mi se pare absolut de neacceptat, pentru că din start reflectă o imagine extrem de negativă.

Până la clasă a III-a-actuală clasă a două-elevii sunt îndrumați de profesor pentru învățământul primar. Urmează o evaluare cognitivă și socio-emoțională, că să știm ce avem de corectat după primii ani de școală", a explicat Ecaterina Andronescu.

De asemenea, va avea loc o evaluare a nivelului elementar al competențelor, la finalul clasei a VI-a, iar între clasele VII-IX elevii vor avea și un consilier de carieră.

Momente cumplite pentru un bărbat şi o femeie din judeţul Argeş! Motivul halucinant pentru care cei doi au fost sechestr... A votat cu mâna arsă în incendiul din Colectiv! Mesajul Alexandrei Furnea, după ce s-a prezentat la urne. „Am ales...” –...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x