Antena Căutare

Prima zi de școală a început în condiții vitrege pentru acești elevi! Motivul pentru care zeci de copii au învățat pe hol: ”Banii au venit târziu!”

Copiii de la o clasă I a unei şcoli din oraşul Galaţi au stat, luni, pe hol, în prima zi a anului şcolar, deoarece clasa lor este în curăţenie. Purtătorul de cuvânt al ISJ Galaţi, Oana Enache, spune că banii pentru igienizări au venit târziu.

Copiii de la o clasă I a unei şcoli din oraşul Galaţi au stat, luni, pe hol, în prima zi a anului şcolar, deoarece clasa lor este în curăţenie. Purtătorul de cuvânt al ISJ Galaţi, Oana Enache, spune că banii pentru igienizări au venit târziu.

Pentru prima zi de şcoală, conducerea Liceului cu Program Sportiv din Galaţi, unitate de învăţământ cu clase I-XII, a improvizat o clasă pe hol, la parter, chiar în dreptul clasei unde vor învăţa copiii. Totuşi, profesorii spun că situaţia se va regla de marţi, în condiţiile în care copiii vor fi duşi într-o clasă de la etaj unde vor sta până la finalul lucrărilor.

„Doar astăzi (n.r. luni, 10 septembrie) se întâmplă acest lucru, am vrut să-i ducem pe copii chiar lângă clasa unde vor învăţa. De mâine, ei vor fi mutaţi la etaj într-o clasă unde s-a făcut curăţenie, totul este aranjat. Nu se poate spune că elevii învaţă pe hol. Igienizarea o vom încheia într-o săptămână, cel mult două, nu afectează programul şcolar”, a declarat directorul Liceului cu Program Sportiv, Maria Popescu, conform Mediafax.

Situaţia a fost remarcată şi de preotul care a făcut slujba de sfinţire a clădirii în prima zi de şcoală, acesta menţionând în discursul său că stropirea cu agheasmă o face în curte „din cauza situaţiei deosebite în care se află clasele”.

De asemenea, educatoarea de la clasa I le-a spus copiilor că „şcoala a început în condiţii puţin vitrege”, referirea fiind tot la stadiul lucrărilor de igienizare.

De cealaltă parte, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Galați au explicat că această situație a avut loc din cauza faptului că au întârziat banii pentru igienizări.

„Dimineaţă a fost deschiderea anului şcolar, iar elevii au stat acolo în timpul ceremoniei. În clasa lor se văruieşte, banii pentru igienizări au venit târziu din cauza licitaţiilor. Oricum, ei nu vor învăţa pe hol, de mâine vor fi duşi într-o clasă curată. Nu sunt probleme în Galaţi din acest punct de vedere. Noi le-am solicitat directorilor să ne informeze dacă sunt probleme, dar nu am primit nicio solicitare”, a explicat purtătorul de cuvânt al ISJ Galaţi, Oana Enache.

Accident grav în Cluj, după ce o ambulanță a fost lovită frontal de o mașină: Sunt mai multe victime... Deschiderea anului școlar 2018 – 2019. Președintele Klaus Iohannis la Alba Iulia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x