Școala va începe fără elevi în bănci. Mii de părinți ar putea avea probleme cu legea din cauza noului an școlar

Teamă şi multă, multă neîncredere. Asta simt părinții cu o luna iniante de începerea școlii. Sătui de bajbaielile celor care conduc Educația mulți părinți au luat decizia - sau sunt pe cale să o facă - de a nu-și trimite copiii la şcoală anul acesta.

Toți reclamă aceleași lucruri: lipsa de comunicare a ministerului, amânarea deciziilor până-n ultimul moment dar și faptul că până și cele mai simple măsuri de distanțare și igienizare se schimbă de la o oră la altă.

„Eu nu îl voi lăsa la şcoală din septembrie. La nivelul şcolii încă nimeni nu spune nimic”, a spus Nineta Ghela, mamă, pentru Observator.

Tomas, fiul Ninetei, ar trebui să înceapă în mai puţin de o lună clasa a 6-a. Va rămâne însă acasă. Este o decizie pe care părinţii au luat-o cu inima strânsă. Nu frica de virus a învins, ci neîncrederea în Guvern.

Ce se întâmplă cu copiii care rămân acasă

Ce se întâmplă cu copiii care rămân acasă? Rămân repetenţi? Vor fi trecuţi absenţi nemotivat sau li se scade nota la purtare? Sunt întrebări fără răspuns. Părinţii nici măcar nu ştiu dacă Ministerul Educaţiei a luat în calcul acest scenariu.

Avocaţii atrag însă atenţia că părinţii ar putea răspunde legal dacă nu-şi duc copiii la şcoală.

„Nu poate părintele, legal, să îi suspende cumva cursurile copilul pentru că are această temere. Sancţiunile pot ajunge chiar la decăderea din drepturile părinteşti”, a explicat avocatul Adrian Cuculis.

Şi grijile şi întrebările nu se opresc aici. Se vor întoarce cu toţii în bănci? Pot şcolile să le garanteze că sunt în siguranţă? Iar dacă învaţă online, când va fi adaptată programa şcolară? Şi mai ales au şcolile cu ce să facă educaţie de calitate online? Experienţa lunilor martie-iunie a arătat că nu.

Ministerul Educaţiei tace mâlc. O ordonanţă de urgenţă adoptată vineri stabileşte paşii pe care trebuie să îi urmeze şcolile care trec de la şcoala cu elevii în bănci la şcoala online.

Anul școlar 2020-2021: Plexiglas pe bănci, iar elevii și profesorii trebuie să poarte măști

Citește și
colaj de imagini cu laurentiu reghecampf si anamaria prodan care il tine in brate pe bebeto
Cum s-ar împărți imperiul Prodan-Reghecampf și cine ar primi custodia lui Bebeto. Anamaria și Laurențiu divorțează în SUA
Cum s-ar împărți imperiul Prodan-Reghecampf și cine ar primi custodia lui Bebeto. Anamaria și Laurențiu divorțează în SUA
colaj de fotografii cu rapperita lizzo acoeprit de o plasa mov
Nu îi este rușine cu greutatea sa, dar nici să iasă fără lenjerie într-o rochie transparentă. Cum arată când se întoarce cu fața diva care a atras toate privirile
Nu îi este rușine cu greutatea sa, dar nici să iasă fără lenjerie într-o rochie transparentă. Cum arată când se întoarce cu fața diva care a atras toate privirile
Cleopatra Stratan, imbracata intr-o rochie albă
Cleopatra Stratan, tariful imens pe care îl cere pentru un concert de 35 de minute. Vedeta încasează bani frumoși
Cleopatra Stratan, tariful imens pe care îl cere pentru un concert de 35 de minute. Vedeta încasează bani frumoși
Mai multe articole

Consiliul de administraţie al şcolii trebuie să se consulte cu părinţii şi să decidă dacă educaţia se mută în online. Decizia trebuie avizată apoi de Inspectoratul Şcolar Judeţean. Şi dosarul cu şină nu se opreşte aici. Decizia finală e luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Ordonanţa e desfiinţată la unison şi de părinţi, şi de profesori.

Surse din Ministerul Sănătăţii spun că distanţarea socială în clase nu se mai aplică. Băncile însă vor fi dotate cu plexiglas. Iar profesorii şi elevii trebuie să poarte măşti.

Mai sunt exact 28 de zile până când sună clopoţelul. Elevi, părinţi şi profesori nu au nicio certitudine. Şi la Ministerul Educaţiei nu sună încă nicio alarmă. Mai multe detalii, în materialul video de mai sus.

Prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Ce feluri de mâncare preferă Kate Middleton
Puțini știu care e prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Printre felurile de mâncare pe...
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021. Săgetătorii sunt plini de energie. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021 vine cu multe vești bune pentru nativii din zodiac....
Parteneri
Imagini rare cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Cât de similar arătau Prințul William și Prințul George când învățau să meargă
Publicul adoră să vadă imagini cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Fotografiile cu Prințul William și Prințul George, alături de ceilalți copii regali, au apărut în nenumărate publicații din întreaga lume, dar unele dintre sunt mai rare. Printre acestea se numără și poze cu moștenitorii tronului atunci când învățau să meargă. 
Catine.ro
Ultimele știri