Școli din Germania, închise la câteva zile după începerea anului școlar. Sute de elevi și zeci de profesori au fost trimiși în carantină

Redeschiderea școlilor reprezintă un pericol uriaș din cauza riscului de apariție a cazurilor de coronavirus, iar acest lucru a fost confirmat în Germania. La câteva zile după ce elevii s-au întors în bănci, două unități de învățământ și-au închis porțile. 

Școli din Germania, închise la câteva zile după începerea anului școlar. Sute de elevi și zeci de profesori au fost trimiși în carantină

Potrivit presei internaționale, aproape o sută de copii ai școlii primare din localitatea balnerară Graal-Müritz și corpul didactic au fost trimiși acasă pentru două săptămâni de carantină după ce un elev a fost testat pozitiv pentru COVID-19.

Ministrul Sănătății, noi declarații despre redeschiderea școlilor: ”În funcție de evoluție, vom adapta!”

Şi în Mecklenburg - Pomerania Occidentală, prima regiune a Germaniei unde s-a reluat luni anul şcolar, liceul Goethe din Ludwigslust va fi închis până miercuri inclusiv după ce o învăţătoare a fost de asemenea testată pozitiv. Deşi ea nu a susţinut cursuri, cei 55 de elevi ai săi vor fi testaţi pentru coronavirus întrucât au participat la întâlniri pre-şcolare. Circa 800 de elevi sunt înscrişi în acest liceu, potrivit Agerpres.

Școlile, redeschise rând pe rând în Germania

Anul şcolar s-a reluat între timp şi în oraşul-stat Hamburg, iar începând de săptămâna viitoare se vor redeschide şcolile în landurile Schleswig-Holstein, Brandeburg, oraşul-stat Berlin şi Renania de Nord-Westfalia, acesta din urmă fiind landul cel mai populat şi de asemenea unul dintre cele mai afectate de pandemie.

S-a aflat când se închid școlile în București. Câte cazuri de coronavirus ar trebui să se înregistreze zilnic pentru ca elevii să rămână acasă

Miniştrii regionali ai educaţiei au convenit în luna iulie asupra unei reluări normale a activităţilor educative odată cu începerea noului an şcolar, după mai multe luni de cursuri parţiale sau la distanţă desfăşurate în perioada restricţiilor antiepidemice.

Decizia, însă, a împărțit țara în două tabere, mulți spunând că a dus la o explozie a cazurilor de coronavirus, numărul infecțiilor cu COVID-19 depăşind 1.000 pe zi în fiecare din ultimele două zile, cifre comparabile cu cele din luna mai.

Autoritățile au luat măsuri drastice pentru revenirea elevilor la cursuri

Ce ajutor vor primi părinții, dacă se vor suspenda cursurile, în noul an școlar. Orban, declarație de ultimă oră! „Vor avea această formă de sprijin!”

Au fost instituite o serie de reguli în şcoli pentru a evita pe cât posibil transmiterea virusului. Sălile de clasă sunt aerisite periodic şi elevii trebuie să respecte gesturile barieră. Purtarea măştii nu este obligatorie în clasă, fiind în schimb cerută pe coridoare sau în sălile interioare comune.AGERPRES/(AS - autor:

Parteneri
Dieta mediteraneană: principii, alimente permise și riscuri
Dieta mediteraneană este un regim alimentar bogat în ingrediente precum fructe, legume, cereale integrale și grăsimi sănătoase. Specialiștii în nutriție o recomandă drept o dietă delicioasă și hrănitoare. Aceasta are o mulțime de beneficii pentru sănătate.
Catine.ro
Ultimele știri