Antena Căutare

Decizia de a redeschide școlile, irațională. Semnalul de alarmă tras de un medic: ”Elevii ar trebui să stea acasă până în toamnă. Spitalele sunt pline!”

Decizia de a deschide școlile după 15 mai este una pripită, atrage atenția un medic infecționist. Carollina Radu, doctor la Spitalul Municipal Hunedoara, susține că unitățile de învățământ ar trebui să rămână închise până în toamnă. 

Decizia de a redeschide școlile, irațională. Semnalul de alarmă tras de un medic: ”Elevii ar trebui să stea acasă până în toamnă. Spitalele sunt pline!”
Decizia de a redeschide școlile, irațională. Semnalul de alarmă tras de un medic: ”Elevii ar trebui să stea acasă până în toamnă. Spitalele sunt pline!”

În cadrul unui interviu, medicul infecționist Carollina Radua declarat că decizia autorităților de a deschide școlile după 15 mai este ”irațională”.

"Categoric nu trebuie redeschise școlile. Nu, în niciun caz școlile nu ar mai trebui redeschise până în toamnă. Ar fi o măsură irațională. Pentru ce, pentru ce să creezi un asemenea pericol? E adevărat, copiii sunt mai puțin vulerabili, pentru să sistemul lor respirator alte alți receptori la nivelul căilor respiratorii. Da, copiii, chiar dacă se infectează, pot face forme ușooare de boală, teoretic, dar în niciun caz școlile nu trebuie redeschise, mai ales că acești copii intră în contact cu părinți, cu bunici, cu persoane vulnerabile.Sunt suficient de pline spitalele. Ce să facem, să mai aducem și copiii să sufere și pe alții pe lângă ei?”, a declarat ea în cadrul unui interviu pentru HotNews.

Cât vor costa măștile chirurgicale produse în România. Ministrul Economiei, anunț de ultimă oră: ”Prețul va fi relativ mic!”

De asemenea, aceasta susține că prinții ar trebui să fie prudenți inclusiv în vacanța de vară și să nu îi expună pe copii.

"Va urma vacanța de vară și trebuie foarte mare atenție și atunci, astfel încât copiii să nu fie expuși. Ar fi ideal să fie trimiși în vacanță la țară, la bunici, dacă au această posibilitate, în niciun caz în stațiuni, în tabere cu aglomerație. Eu nu mi-aș expune copilul. Este un virus cu o atât de mare contagiozitate încât nu cred că este oportun să ne relaxăm și să spunem că a trecut și o să fie bine", mai afirmă dr. Carolinna Radu.

România a depășit pragul de 10.000 de infecții cu coronavirus

Până astăzi, 23 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 10.096 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, anunță Grupul de Comunicare Strategică. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 2.478 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, până acum, 545 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 386 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 236 de pacienți.

Cum alegem masca de protectie respiratorie impotriva virusilor: ffp3, ffp2, reutilizabila

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 12.226 de persoane. Alte 28.131 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 113.336 de teste.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 375 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 1.701 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Cât vor costa măștile chirurgicale produse în România. Ministrul Economiei, anunț de ultimă oră: ”Prețul va fi relativ m... O angajată a unei fabrici de senzori din judeţul Sibiu, confirmată cu coronavirus...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x