Școlile din Bucureşti, închise joi și vineri, pentru vizita Papei Francisc în România

 

Vizita Papei Francisc la București închide școlile, potrivit anunțului făcut de Primăria Capitalei. Astfel, cursurile din toate şcolile şi grădiniţele din Capitală vor fi suspendate, vineri, 31 mai, dar și joi, 30 mai, în anumite unități de învățământ. 

Toate şcolile şi grădiniţele din Capitală vor avea, vineri, 31 mai, cursurile suspendate cu prilejul vizitei Papei în Bucureşti, iar în cursul zilei de joi, doar o parte din unităţile de învăţământ îşi vor închide porţie. Decizia a fost luată în cadrul în cadrul comandamentului întrunit la Primăria Capitalei.

Citește și: Papa Francisc în România. Linie subterană în timp record, la Șumuleu Ciuc

Soluţia a venit de la Poliţia Capitalei, Gabriela Firea declarând că salută această propunere.

”La summitul de la Sibiu s-au închis şcolile în tot oraşul, timp de o săptămână şi a fost o decizie foarte bună. (...) Cine spune că şcolile trebuie închise parţial, nu ştie care este intensitatea acestui eveniment”, a declarat Gabriela Firea.

La rândul său, Ioana Neacşu, inspector general, a anunţat că vor fi demarate procedurile necesare.

Citește și: Între 31 mai și 2 iunie, Vizita Papei Francisc în România, în ediții speciale la Observator

”Ţinând cont de recomandările Poliţiei, vă propunem ca pentru data de vineri să suspendăm cursurile în toate şcolile din Bucureşti, iar joi să fie suspendate parţial. Vom demara procedurile pentru suspendarea cursurilor total pentru data de vineri”, a anunţat Ioana Neacşu.

Citește și: A fost stabilit programul vizitei Papei Francisc în România! Nu se va ține slujbă în aer liber

”Poliţia Capitalei va participa cu 2.000 de poliţişti la vizita Papei. Suntem total pregătiţi pentru această misiune”, a declarat Ciprian Miron, şeful Poliţiei Capitalei, potrivit Mediafax. 

Papa Francisc va face o vizită istorică în România între 31 mai şi 2 iunie. Călătoria apostolică a papei Francisc în România are loc la 20 de ani după cea efectuată de Sfântul Ioan Paul al II-lea, în 1999, şi se desfăşoară sub genericul "Să mergem împreună!".facebook whatsapp twitter pinterest