Antena Căutare

Scumpiri. Toamnă grea pentru buzunarele românilor: Prețul carburaților va exploda! Gazele și energia, mai scumpe

Intrăm rapid în toamna scumpirilor. Iar preţul ridicat la pompă este primul semnal. Litrul de motorină a trecut de şase lei, iar luna aceasta vom plăti primele facturi majorate la gazele naturale.

Intrăm rapid în toamna scumpirilor. Iar preţul ridicat la pompă este primul semnal. Litrul de motorină a trecut de şase lei, iar luna aceasta vom plăti primele facturi majorate la gazele naturale.

Urmează încă un şoc în piaţă, spun analiştii: se va scumpi şi energia electrică, iar cursul valutar va fi puternic afectat.

Preţurile la pompă, în unele benzinării, au depăşit deja pragul critic de şase lei pentru un litru de motorină. Iar în câteva luni ar putea ajunge la 6,5 lei, spun analiştii. Asta în condiţiile în care, anul trecut, în toamnă, un litru de motorină costa 4 lei şi 60 de bani.

Şi gazele naturale sunt mai scumpe de la 1 august cu aproape 6%. Românii vor plăti facturile majorate începând cu această lună. Şi trebuie să ne pregătim şi pentru scumpiri la energie. Ar putea ajunge până la 3,5 la sută. Toate se vor resimţi la raft. Preţul la alimente va fi calculat în funcţie de presiunile din piaţă. Iar epidemia pestei porcine ar putea antrena majorări şi la alte produse.

În plus, economiştii avertizează că preţurile ar putea fi artificial crescute de către producători şi distribuitori. Asta după creşterile salariale din sectorul bugetar.

Elevii și preșcolarii se întorc la școală. Tot ce trebuie să știi despre structura anului școlar 2018-2019... Jale în România! Pesta porcină se extinde: Un nou focar a fost identificat în apropiere de București...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x