Antena Căutare

Se dau 2.500 de lei, pentru femei cu cancer mamar, în București! Pentru ce investigații pot folosi banii

Se oferă sprijin financiar de 2.500 de lei pentru femeile cu cancer mamar, printr-un proiect aprobat, joi, de Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Acești bani pot fi folosiți pentru teste genetice ce descoperă posibila recidivă.

Se dau 2.500 de lei, pentru femei cu cancer mamar, în București! Pentru ce investigații pot folosi banii
Se dau 2.500 de lei, pentru femei cu cancer mamar, în București! Pentru ce investigații pot folosi banii

Proiectul, denumit „Testarea BRCA”, se adresează unui număr de 500 de femei cu indicaţie medicală eliberată de un medic specialist oncolog pentru efectuarea testării.

„Este vorba despre un sprijin în valoare de 2.500 de lei, pentru a realiza teste BRCA. Testele oferă femeilor cu cancer mamar şi medicilor informaţii suplimentare despre probabilitatea de reapariţie a cancerului de sân în următorii 10 ani de la momentul diagnosticului.

Pentru fiecare beneficiar în parte, suma va fi decontată către unităţile sanitare publice şi/sau private afiliate în cadrul proiectului. Este un proiect care salvează vieţi, pentru că în funcţie de rezultate, se poate prescrie un tratament adecvat, care poate reduce foarte mult probabilitatea de recidivă a bolii”, a spus primarul Capitalei, Gabriela Firea.

„Tati a murit cu trei ani înainte ca mami să ne nască!”. O femeie a îndeplinit cel mai mare vis al soțului ei răpus de cancer. „I-am promis. Ne-am iubit enorm!” – Foto

De proiectul început în anul 2018, prin care s-a permis efectuarea unor testări genetice pacientelor diagnosticate cu cancer mamar, au beneficiat peste 350 de femei.

O jurnalistă a aflat că are cancer, după ce a primit un mesaj de la un telespectator. „Acestea au fost semnele pe care le-a văzut la mine!”

Proiectul se va derula în perioada 2020-2021 şi are un buget multianul de 1,2 milioane lei, potrivit Mediafax.

Estimările bazate pe ultimele date disponibile arată că în Bucureşti sunt diagnosticate, anual, cu cancer mamar, peste 900 de persoane. Acestora li se adaugă cei circa 3.500 de pacienţi diagnosticaţi cu această boală în ultimii cinci ani şi care se află în diverse etape de tratament.

Poliția a rugat ca Emi Pian să fie scos din casă mai repede, ca să nu se facă de râs la priveghi. Ce spune Elvis Pian, f... De ce vor fi obligați elevii, de fapt, să poarte masca de protecție la școală. Nelu Tătaru a făcut anunțul: „Credeți că ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x