Se dau bani de la stat pentru români! Plenul Camerei Deputaților a dat undă verde. Cine va beneficia de mai mulți bani lunar

Plenul Camerei Deputaților a dat undă verde, astăzi, ca mai multe persoane să poată primi 500 de lei pe lună din partea statului. Care sunt beneficiarii?

Se dau bani de la stat pentru români! Plenul Camerei Deputaților a dat undă verde. Cine va beneficia de mai mulți bani lunar

Plenul Camerei Deputaților a adoptat azi acest proiect de lege cu 294 de voturi pentru. Proiectul de lege modifică și completează Decretul-lege nr. 118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum şi celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri.

Beneficiarii banilor sunt copiii victimelor regimului comunist. Aceștia vor primi o indemnizație lunară în valoare de 500 de lei.

Se dau bani de la stat ca să afli dacă ai sau nu coronavirus. Cine sunt persoanele care pot beneficia de sprijin financiar

Ce spune legea?

Copilul celui decedat în luptele cu organele de represiune comunistă, în răscoale țărănești ori decedat, din categoria celor dispăruți sau exterminați în timpul detenției, internați abuziv în spitale de psihiatrie, deportați, strămutați, prizonieri sau cărora li s-a stabilit domiciliu obligatoriu, are dreptul la o indemnizație lunară de 500 lei.

Copilul minor la data la care unul sau ambii părinți s-au aflat în una din situațiile prevăzute la art. 1 alin. (1) și (2) din Decretului-lege nr.118/1990 precum şi copilul născut în perioada în care unul sau ambii părinți s-au aflat în una din situațiile prevăzute la art. 1 alin. (1) și (2), are dreptul la o indemnizație lunară în același cuantum cu indemnizaţia de care a beneficiat părintele său.

Copilul născut după încetarea situațiilor prevăzute la art. 1 alin. (1) și (2) are dreptul la o indemnizație lunară în cuantum de 50% din indemnizația de care a beneficiat părintele său

Parteneri
Diferența dintre un hotel și un motel. Tot ce trebuie să știi înainte să-ți faci o rezervare
Fie că îți dorești să stai la un hotel din centrul orașului sau la un resort plin de facilități, este foarte important să alegi cea mai bună opțiune pentru a avea parte de o vacanță de neuitat. Multe persoane încă nu știu diferența reală dintre un hotel și un motel.
Catine.ro
Ultimele știri