Antena Căutare

Se dau bani de la stat ca să afli dacă ai sau nu coronavirus. Cine sunt persoanele care pot beneficia de sprijin financiar

Autoritățile vin în sprijinul mai multor categorii de români și oferă un ajutor în valoare de 200 de lei pentru a se testa de coronavirus. Persoanele vizate de această măsură sunt farmaciștii, funcționarii, jurnaliștii, sportivii CSM și curierii. 

Se dau bani de la stat ca să afli dacă ai sau nu coronavirus. Cine sunt persoanele care pot beneficia de sprijin financiar
Se dau bani de la stat ca să afli dacă ai sau nu coronavirus. Cine sunt persoanele care pot beneficia de sprijin financiar

Astfel, potrivit unui anunț făcut de Primăria Capitalei, acești români pot beneficia de un ajutor financiar în valoare de 200 de lei pentru a se testa de coronavirus. Proiectul se numește „Testăm pentru a salva economia și locurile de muncă”, iar impactul bugetar este de 633.000 lei.

”Se aprobă acordarea unui sprijin financiar, în valoare de 200 lei/beneficiar, angajaților farmaciilor, angajaților din domeniul alimentației publice, reprezentanților mass-media, angajaților firmelor de curierat din Municipiul Bucureşti, care vor solicita participarea, în mod voluntar, la efectuarea testării PCR, în vederea depistării infectării cu virusul SARS-CoV-2. Se aprobă implementarea proiectului, prin intermediul unor unități sanitare publice și/sau private afiliate, în conformitate cu Procedura Operațională de Afiliere a entităților publice și/sau private existente la nivelul ASSMB. În termen de 5 zile de la comunicarea prezentei hotărâri, ASSMB va elabora Regulamentul privind implementarea proiectului”, se arată în proiectul de hotărâre adoptat.

Coronavirus România. 18 iunie 2020. Live Update. Cele mai mute cazuri,înregistrate într-o zi, de la încetarea stării de urgență

Potrivit Hot News, proiectul se va derula pe parcursulul anului 2020 și se va adresa unui număr de 3.000 de beneficiari. Bugetul total al proiectului este de 633.000 lei, din care 600.000 lei reprezintă sprijinul financiar acordat (200 Lei x 3.000 persoane), 30.000 lei – pentru realizarea unei aplicații online de înscriere în cadrul proiectului și 3.000 lei - hosting aplicație online.

”Având în vedere evaluarea realizată la nivelul Grupului de suport tehnico – ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt-contagioase pe teritoriul României și materializată în propunerile cuprinse în Hotărârea nr. 16 din 28.05.2020, coroborat cu evoluţia situației epidemiologice la nivel național care relevă un număr relativ constant de cazuri noi și în contextul necesității de creare a condițiilor socio-economice necesare relansării graduale a economiei naţionale, considerăm oportună acordarea sprijinului financiar pentru testarea RT-PCR a angajaților farmaciilor, angajaților din domeniul alimentației publice, reprezentanţilor mass-media, angajaților firmelor de curierat, care vor solicita în mod voluntar înscrierea în cadrul proiectului și nu se află în categoriile definițiilor de caz”, se arată în referatul de aprobare semnat de Gabriela Firea.

Institutul „Matei Balş”, plin după explozia de cazuri de coronavirus din ultimele zile. Anunțul făcut de autorități: ”Nu mai sunt paturi, nu se mai fac internări!”

Testăm pentru București, o altă campanie aflată în derulare în București

Această campanie nu este singulară în București, întrucât Primăria Capitalei mai are în desfășurare un alt program. „Testăm pentru București” este o campanie în cadrul căreia circa 11.000 de bucureșteni s-au înscris pentru a fi testați gratuit de COVID 19. Peste 3000 de persoane s-au testat deja, doar trei teste fiind pozitive.

Raed Arafat, avertisment pentru românii care au vacanțe programate în Bulgaria! Ce s-ar putea întâmpla „E sub monitorizare”

Testarea moleculară se face cu aparate Real Time PCR, pe baza probelor luate prin exudat nazo-faringian. TEstarea se face la 13 clinici de stat și private, partenere în program.

Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus se apropie de 23.000

În România au fost confirmate, până acum, 22.760 de infecții cu coronavirus. Autoritățile fac apel la populație să se informeze doar din surse oficiale. În total, în România au murit 1.451 de persoane infectate cu coronavirus. Primul caz de coronavirus confirmat pe teritoriul țării a fost anunțat la 26 februarie.

Ultimă oră! Cod roșu de inundații, în România! Zonele afectate, în următoarele ore... Un băiat de 15 ani, bătut pe stradă, în Timișoara! Atenție, imagini ce vă pot afecta emoțional! VIDEO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x