Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Animatie: O poveste incalcita

Se închid terasele la nivelul întregii țări? În ce condiții se impune program scurt

Guvernul va analiza propunerea făcută de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă privind interzicerea programului la terase în intervalul orar 23,00 - 6,00 sub aspectul extinderii la nivel naţional, a declarat prim-ministrul Ludovic Orban.

Se închid terasele la nivelul întregii țări? În ce condiții se impune program scurt

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat, marţi, Hotărârea 37 prin care propune ca programul teraselor şi al sălilor de jocuri de noroc să fie interzis în intervalul orar 23,00 - 06,00.

"Nu se închide nimic, deci, după ora 23,00, anumite activităţi, unde, de regulă, după ora 23,00, există riscul de transmitere a virusului, vor fi închise. (...) Analizăm dacă o aplicăm la nivelul întregii ţări sau o aplicăm numai la nivelul zonelor, de exemplu, la mare, în judeţe unde există un nivel de răspândire mai larg, asta analizăm. De asemenea, e o măsură care este legată de limitarea persoanelor care sunt servite la numărul de locuri aflate pe scaune, pe terase, tocmai pentru a evita aglomeraţiile pe terase", a spus Orban, întrebat dacă măsurile privind interzicerea programului la terase şi sălile de jocuri de noroc în intervalul orar 23,00 - 6,00 vor fi modificate, potrivit Agerpres.


Guvernul se reuneşte miercuri în şedinţă pentru a discuta recomandările CNSU.


Premierul a făcut declaraţia la plecarea de la ceremonia publică organizată de Ministerul Apărării Naţionale în faţa Palatului Cercului Militar, cu ocazia Zilei Imnului Naţional.

Se închid terasele după ora 23:00

Mai exact, s-a decis închiderea teraselor după ora 23.00 şi până la ora 06.00, iar pe plajă pot sta mai aproape de doi metri doar persoanele din aceeaşi familie, respectiv copii şi părinţi sau bunici.

„Interzicerea comercializării și consumului produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, în intervalul orar 23.00-06.00”, a fost una dintre propunerile Comitetului.

Alimente ce pot declanșa boli cardiovasculare, diabet și cancer, în România! Lege pentru limitarea substanțelor nocive, adoptată!

În afara intervalului menționat, operatorii economici care desfășoară aceste activități au obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul locurilor pe scaune, precum și a oricăror activități ce presupun interacțiunea fizică între clienți, inclusiv dansul.

„Vă rog, vreau la spital, să nu moară și mami, la fel ca tati! Am 12 ani și am COVID-19. Mami are cancer”. Ariana, din Oradea, lecție pentru români!

„Interzicerea desfășurării activității cu publicul pentru operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 23.00-06.00”. este o altă propunere a Comitetului.

În plus, este instituită, printr-o decizie, în anumite intervale orare, pentru toate persoanele prezente în spațiile publice deschise stabilite prin hotărâre a comitetului județean sau al Municipiului București pentru situații de urgență, cu avizul direcției de sănătate publică. Detalii, AICI!

Propunerile adoptate în Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă vor fi dezbătute miercuri, în şedinţa de Guvern.

Recomandari