Antena Căutare

Se schimbă LEGEA!? Liber la depășirile pe linie continuă: Șoferii nu vor mai fi sancționați

Depăşirea pe linie continuă, cauza celor mai grave accidente de pe şoselele din România, ar putea să nu mai fie sancţionată de Codul Rutier. Este dorinţa unui parlamentar PSD, care a şi depus un proiect de lege în acest sens.

Depăşirea pe linie continuă, cauza celor mai grave accidente de pe şoselele din România, ar putea să nu mai fie sancţionată de Codul Rutier. Este dorinţa unui parlamentar PSD, care a şi depus un proiect de lege în acest sens.

Deşi manevra ar urma să fie permisă numai în anumite condiţii, propunerea este contestată atât de şoferi, cât şi de specialişti.

Valea Oltului, unul dintre cele mai periculoase drumuri din România. Orice depăşire peste linia continua poate duce la producerea unei tragedii. Însă tocmai o astfel de manevră ar urma să fie legală, dacă propunerea deputatului PSD Mihai Weber ar fi acceptată de colegii lui din Parlament.

„Se poate încălca marcajul continuu, simplu sau dublu, care desparte sensurile de mers, pentru depăşirea obstacolelor de orice natură, oprite, staţionate sau care se deplasează cu viteză foarte mică", se arată în proiectul de lege propus de deputat.

E drept, în proiect sunt precizate şi anumite condiţii. Drumul să aibă o lăţime de cel puţin 7 metri, iar vizibilitatea să fie mai mare de 20 de metri. Aberant, spun şoferii.

În prezent, depăşirea neregulementară este sancţionată cu suspendarea carnetului de conducere pentru 30 de zile şi 9 puncte de amendă. Anul trecut, din cauza depăşirilor neregulamentare, în România s-au produs 317 accidente. 101 oameni şi-au pierdut viaţa, iar 367 au fost grav răniţi. Contactat de reporterii Observator, deputatul Mihai Weber a refuzat să-şi expună punctul de vedere

Vremea care a speriat și meteorologii! Maxima zilei bate orice record: 21 de grade Celsius, temperatura în lună de iarnă... Alertă în România! Autorităţile se pregătesc de marele cutremur. În Bucureşti, aproape 200 de clădiri se pot prăbuși ori...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x