Antena Căutare

Veste bombă pentru mamele aflate în concediu de maternitate! Se schimbă legea! Cum vor putea obține mai mulți bani

Se schimbă legea pentru mamele care vor să lucreze şi în timpul concediului maternal. În curând, acestea nu-şi vor mai pierde indemnizaţia, chiar dacă vor obţine venituri suplimentare pe cont propriu.

Se schimbă legea pentru mamele care vor să lucreze şi în timpul concediului maternal. În curând, acestea nu-şi vor mai pierde indemnizaţia, chiar dacă vor obţine venituri suplimentare pe cont propriu.

Mamele aflate în concendiu maternal vor putea presta activități independente sau din drepturi de autor, adică „activități care nu implică depărtarea mamei de copil".

Acest lucru se va întâmpla fără ca mamele să își piardă indemnizația, așa cum se întâmpla până acum

De exemplu, o mamă care scria, picta și obținea bani din aceste activități va pute face aceste lucruri și în timpul concendiului de creștere al copilului fără să își piardă indemnizația.

Același lucru se întâmplă și pentru tații care aleg sa rămână în concediu pentru creșterea copilului și activează în domenii similare.

Noua lege se va aplica și în cazul mamelor care activează în domenii precum agricultura, silvicultura, piscicultura.

Prin această măsură câștigă și mamele, și statul, spun inițiatorii, deoarece femeile vor plăti impozit pe venit.

Cât despre indemnizație, în acest moment părintele care alege să stea acasă pentru creșterea copilului primește 85% din media veniturilor nete încasate de acesta în ultimele 12 luni. Anul trecut în România s-au născut peste 200 de mii de copii.

Acest articol, inițiat de președintele Camerei Deputaților și care practic modifică actuala lege a fost depus astăzi în Parlament și va intra în dezbatere cel mai probabil după alegerile europarlamentare. După votul din Camera Deputilor - care este vor decizional - legea va fi trimisă președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

Nor extrem de periculos în România! Aerul toxic otrăvește totul în jur: copiii merg cu măști la școală... Schimbare uriașă în privința radarelor! Reguli noi pentru polițiști...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x