Căutare Live

Anunț șoc făcut de autorități! Se schimbă VÂRSTA de PENSIONARE! Iată care sunt persoanele vizate! 

Vârsta de pensionare ar putea să se schimbe din nou, conform unei inițiative legislative, ce propune reducerea stadiului de cotizare și vârsta standard de pensionare cu 13 ani. 

Vârsta de pensionare ar putea să se schimbe din nou, conform unei inițiative legislative, ce propune reducerea stadiului de cotizare și vârsta standard de pensionare cu 13 ani.

Astfel, comisia pentru muncă şi protecţie socială a Camerei Deputaţilor a adoptat o iniţiativă de modificare a Legii Pensiilor prin care se reduce stagiul de cotizare pentru mai multe categorii de pensionari care au muncit în condiţii speciale, precum şi vârsta standard de pensionare cu 13 ani.

"Pentru persoanele care au realizat un stagiu de cotizare de cel puţin 25 de ani în activităţi în locuri de muncă încadrate în condiţii speciale (aviaţia civilă, siderurgie, subteran, risc radiologic, unităţi de transport maritim şi fluvial, foraj sonde de ţiţei şi gaze, etc) prevăzute în anexele nr. 1, 2 şi 3 din Legea nr. 263/2010, reducerea vârstei standard de pensionare cu 13 ani şi raportarea pentru calculul pensiei la un stagiu de cotizare de 25 de ani", se arată într-un comunicat al Camerei Deputaţilor.

De asemenea, ar putea fi redus și stagiul complet de cotizare de la 30 la 25 de ani pentru personalul artistic care a realizat cel puţin 20 de ani în locurile de muncă respective.

În plus, de reducerea stagiului de cotizare la 25 de ani vor beneficia şi persoanele înscrise la pensie după anul 2011, scrie Capital.ro.

Accident grav la metrou: O femeie a căzut pe șine în stația Aurel Vlaicu. A vrut femeia să se sinucidă sau a fost un acc... Iași 2018. Câți pelerini sunt așteptați la Sfânta Parascheva...
Parteneri
Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an e pe 17 ianuarie
În timp ce luna ianuarie este luna rezoluțiilor și a stabilirii noilor obiective, poate fi, de asemenea, o perioadă destul de dificilă pentru mulți oameni. Sărbătorile au trecut, afară e frig și mai sunt multe luni până la vară. Cu toate acestea, nu e nimic suprinzător că luna ianuarie este luna care găzduiește Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an îi sperie pe mulți dintre noi.
Catine.ro
Ultimele știri