Antena Căutare

Se scumpeste caldura! Facturile vor fi cu 10% mai mari din ianuarie

Sunt romani care vor tremura de frica, la iarna, atunci cand vor primi factura la intretinere. La Miercurea Ciuc, unde e cel mai frig, si cea mai lunga iarna, oamenii vor plati mai mult fata de anul trecut si cu 10%. Scumpiri vor fi insa in toata tara. Insusi primarul Capitalei a spus-o raspicat: nu mai are bani de subventii pentru toata lumea.

Tanti Florica are 75 de ani si o pensie de putin peste 600 lei pe luna. Mai mult de jumatate se duce repede pe intretinere, iar restul de bani, pe medicamente. E invatata cu greul, dar ofteaza cand simte ca iarna bate la usa.

Doamna Edith implineste si ea in curand 70 de ani. Iar din cei 574 de lei pe care-i ia pe luna, cheltuieste mai mult de 300 pe pastile. Se strange la punga si cand da gerul, mai inchide caloriferele. Pentru ele urmeaza o iarna mai grea si mai scumpa.

Si totusi, cea mai lunga iarna e la Miercurea Ciuc, polul frigului, unde din ce in ce mai multi locatari aleg varianta debransarii. Iarna trecuta au fost si locatari care au platit facturi de 400 de lei, pentru o garsoniera. Insa, de teama scumpirilor tremura toata tara.

Iarna nu vine cu vesti bune nici pentru bucuresteni.

"Nu mai pot sa fac fata cu subventia. Nu mai pot. Nu mai am cum sa subventionez si sunt multi amarati care nu mai au bani", a declarat primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

Edilul Capitalei isi doreste ca toti cei cu salarii de peste 2000 de lei sa plateasca pretul intreg la gigacalorie, incepand cu anul acesta. In aproape toata tara, costurile la incalzire vor fi mai mari, in aceasta iarna. Cele mai scumpe facturi la incalzire vor veni in Bucurestri, Brasov si Miercurea Ciuc. Un pic mai ieftin vor scapa cei din Targu Mures si Cluj, dar, chiar si asa, facturile sunt greu de suportat, pentru cei cu venituri mici.

Batranetea in Romania e o pedeapsa aspra! Azilele de stat ofera conditii mizere!... Reguli noi la RCA! Afla ce presupun si care sunt avantajele!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x