Se trăieşte ca în Evul Mediu. Localitatea din România în care mii de familii nu au apă curentă, electricitate şi încă folosesc WC-ul din curte

Oltenia este ultima regiune dintre toate statele din Uniunea Europeană care numără cele mai puține locuinţe cu baie în interiorul casei. Şi în Olt, situaţia este la fel de gravă, din punct de vedere al dotărilor.

Oltenia este ultima regiune dintre toate statele din Uniunea Europeană care numără cele mai puține locuinţe cu baie în interiorul casei. Şi în Olt, situaţia este la fel de gravă, din punct de vedere al dotărilor.

Aproximativ 2.000 de case nu au energie electrică, potrivit ultimului recensământ al populaţiei şi locuinţelor, din 2011. De la ultimul recensământ şi până în prezent, situaţia ar fi putut suferi transformări, dar o situaţie actualizată se poate afla abia la următorul recensământ.

Cu toate că oltenii au un simţ dezvoltat al proprietăţii, sunt puțini cei care au gospodării dotate cu cele necesare unui confort decent. Cât despre igienă, situația este la fel de îngrijorătoare. Un raport al Institutului European de Statistică (Eurostat), publicat în 2016, arăta că regiunea sud-vest Oltenia se află pe ultimul loc în rândul regiunilor din Uniunea Europeană, în ceea ce priveşte dotarea locuinţelor cu WC (în interiorul casei) şi cu apă curentă.

Ultimele știri