Antena Căutare

Cât va costa carnea de miel pentru Paște, în 2018! Crescătorii de animale, vești sumbre: ”Prețurile vor crește!”

N-a mai rămas mult timp până când creștini ortodocșii vor sărbători Paștele, iar crescătorii de miei au vești proaste. Pe lângă faptul că pot onora comenzile cu greu, pentru că Paștele este foarte devreme, prețurile vor crește. 

Cât va costa carnea de miel pentru Paște, în 2018! Crescătorii de animale, vești sumbre: ”Prețurile vor crește!”
| Vremea noua

Mai exact, crescătorii de miei anunță prețuri mari la carne, întrucât foarte puțini au ce să taie în această perioadă. Conform Gazeta de Sud, fermierii nu se îndură să taie mieii de 10 kilograme, pentru care îi vor păstra, cel mai probabil, pentru a-i vinde prin luna mai, când se așteaptă ca samsarii să se intereseze pentru export.

„Prețul va fi mai mare. Eu, cel puțin, așa cred, pentru că sunt puțini. Sunt mici, dacă vor ajunge la 12 – 15 kilograme, dar n-au cum, cum să-i faci buni de Paște?!“, a spus Alexandru Năstase, un crescător de oi din județul Olt, care estimează că prețul în piață ar putea atinge 25 lei/kg, o creștere cu 5 lei/kg față de anul trecut, conform Gazeta de Sud.

Totuși, samsarii au, în continuare, grijă să câștige din urma crescătorilor, după cum se plâng aceștia. Mai exact, ei susțin că în anii trecuți, când Paștele se sărbătorea mai târziu și mieii atingeau o greutate mai mare, li se spunea că piața cere miei micuți. Acum, în schimb, li se cer miei de peste 15 kg în carcasă. „Am stat și eu de vorbă cu mai mulți colegi, și de prin Teleorman, și de prin Dolj, și spun că este 10 – 11 lei/kg în viu și vreo 20 de lei în carcasă. Lucrurile nu sunt stabilite. Se cer miei mari, peste 15 kilograme. Oricum, sub 20 lei/kg nu cred că se va vinde“, a declarat Laurențiu Luță, fermier din Olt.

Vestea așteptată de ZECI DE MII DE ELEVI pentru zilele de joi și vineri! Chiar în aceste momente se decide!... Se trăieşte ca în Evul Mediu. Localitatea din România în care mii de familii nu au apă curentă, electricitate şi încă fo...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x