Antena Căutare

Sechestru pe Arhiepiscopia Tomisului

Surse avizate ne-au declarat ca Palatul Arhiepiscopal in care isi desfasoara activitatea Arhiepiscopia Tomisului este pus sub sechestru asigurator de Administratia Finantelor Publice Constanta. S-a ajuns la aceasta masura dupa ce timp de mai multi ani, ordonatorul de credite, Arhiepiscopia Tomisului nu a virat catre bugetul de stat contributiile aferente salariilor preotilor constanteni.

Urmatorul pas este ca aceasta cladire sa fie scoasa la vanzare. Totul a pornit se pare de la ambitia lui IPS Teodosie de a construi un metoc al Arhiepiscopiei Tomisului la Dorna Arini, yona sa natala.

In perioada 2005-2006, IPS Teodosie a contractat noua credite de nevoi personale si unul cu destinatia: achizitionarea unei locuinte. Inalta fata bisericeasca a avut si inca mai are de platit sute de mii de euro catre mai multe banci.

Din declaratiile fostilor colaboratori din Arhiepiscopia Tomisului, Teodosie, pe numele sau Petrescu Macedon, a batut la usa mai multor banci din Constanta. El a reusit sa obtina credite de la BCR, doua de la BRD cu giranti din Arhiepiscopie, HVB, Raiffeisen, Banca Romaneasca, Credit European Bank, Cec Bank si Wolksbank. De la CEC Bank Teodosie a luat un credit pentru achizitionarea unui apartament, desi prin juramantul de calugar nu are voie sa aiba proprietati.

De fapt, a fost vorba doar de o inginerie financiara. Teodosie a cumparat apartamentul lui Liviu Scurtulescu, arhitectul cu care colabora Arhiepiscopia.

Tot articolul, in Jurnalul National

Sotia lui Florin Costiniu, judecatorul de la ICCJ, cercetat in dosarul "Voicu", ii hotaraste soarta lui SOV... Ministrul Vreme "recruteaza" programatori pentru emigrare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x