Antena Căutare

Sefa Hidrologiei si Gospodaririi Apelor: Si daca nu se va incalzi brusc, tot va fi un strat de cel putin jumatate de metru de apa

Mary-Jeanne Adler, director stiintific la Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor avertizeaza populatia asupra faptului ca apa va balti in zonele unde au cazut ninsori masive in ultimele saptamani.

"In Serbia s-au format deja blocuri de gheta. Si in Romania s-au format astfel de blocaje din cauze podurilor de gheata de pe Dunare. Este vorba despre zona Delta Dunarii. Si pe Bistrita avem pod de gheata. Ingramadirile de gheata sunt cele mai periculoase in aceste momente", atrage aceasta atentia.

"Si in conditiile in care temperaturile vor ramane mai scazute, si in conditiile in care nu se va incalzi brusc, tot va fi un strat de cel putin jumatate de metru de apa. Oricum, este cea mai buna combinatie de temperaturi pe care puteam sa o avem. Este foarte bine ca avem aceasta alternanta. La 10-12 grade se topesc 10-15 mm de zapada zilnic. Si alte ierni au avut strat de zapada foarte mare, dar la munte. Cantitatea de zapada care este in acest an in Romania este normala pentru o iarna obisnuita. Dar anul aceste zapada a fost viscolita. In conditiile in care va ploua oricum precipitatiile care ar putea sa cada vor fi precipitatii mixte", a mai spus Adler.

Foto: Intact Images

Disponibilizari la Posta Romana: 600 de angajati vor ramane fara serviciu... Circulatie in conditii de ceata pe A2 si DN6...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x