Semnal de alarmă de la șefa Societății de Epidemiologie. Evoluția coronavirusului, semn rău al mișcării maselor: "Dacă mie nu-mi pasă de mine, trebuie să-mi pese de ceilalți"

Doina Azoicăi, președintele Societatății Române de Epidemiologie susține vehement că principala cauză a creșterii numărului de infectări cu noul coroanvirus este de departe comportamentul populației. Aceasta trage un semnal de alarmă în ceea ce privește responsabilitatea pe care fiecare o are față de sine și față de cei din jur: "Dacă mie nu-mi pasă de mine, trebuie să-mi pese de ceilalți"

Semnal de alarmă de la șefa Societății de Epidemiologie. Evoluția coronavirusului, semn rău al mișcării maselor: "Dacă mie nu-mi pasă de mine, trebuie să-mi pese de ceilalți"

Comportamentul populației, principalul factor al creșterii cazurilor de infectare cu noul coronavirus

"Creșterea poate să fie motivată de foarte multe cauze. Dar, una din cauzele pe care putem să o controlăm este legată de comportamentul populației. Faptul că ne dorim să revenim la normalitate, acest lucru trebuie să ne facă să fim mai conștienți de faptul că fiecare dintre noi avem niște responsabilități. (...)

În cadrul acestor măsuri de relaxare populația trebuie să țină cont că sunt niște standarde care încă trebuie respectate. Și aceste recomandări de bază, care sunt accesibile fiecăruia dintre noi, trebuie aplicate în continuare, pentru ca într-adevăr să ajungem la altă etapă de relaxare și treptat să intrăm în această mult dorită normalitate", a declarat Doina Azoicăi la digi24.

Este gata! Cum arată noua magistrală M5 a metroului din Drumul Taberei și când va fi dată în folosință - Galerie FOTO

"Dacă mie nu-mi pasă de mine, trebuie să-mi pese de ceilalți"

"La o populație atât de mare nu ne așteptăm să avem 100% complianță. (...) În momentul în care cineva nu respectă aceste reguli, fie nu a știut, fie nu are obiceiul totuși să se comporte într-o comunitate. Dacă mie nu-mi pasă de mine, trebuie să-mi pese de ceilalți. Lucrul acesta se învață în familie, în școală", a mai spus șefa Societății de Epidemiologie.

Când putem ajunge la o pantă descendatntă?

Potop în Capitală! ANM a emis un cod portocaliu de furtuni și ploi în București, valabil luni seara

"Apelul nostru este să trecem într-o nouă etapă mult dorită de relaxare, să încercăm (...) să ajungem cât mai repede pe acea pantă descendentă sau măcar să avem o situație convenabilă cu numărul de cazuri pt a putea aplica și alte măsuri de relaxare, care sunt necesare din punct de vedere social și psihologic", spune Doina Azoicăi.

Ultimele știri