Antena Căutare

Senator PDL, pus sub acuzare pentru favorizarea infractorului

Mircea Banias, senator PDL de Constanta, a fost pus sub acuzare de Directia Nationala Anticoruptie (DNA) pentru favorizarea infractorului. In acelasi dosar de evaziune fiscala au fost arestati directorii UCM Resita.

Procurorul Gheorghe Bocsan, cel care instrumenteaza dosarul in care Adrian Chebutiu, presedintele Consiliului de Administratie si director general al SC UCM Resita SA, si Adrian Preda Coriolan, director executiv al aceleiasi societati, sunt cercetati pentru evaziune fiscala, asociere in vederea savarsirii infractiunii de evaziune fiscala, complicitate la evaziune fiscala si doua infractiuni de fals intelectual, in cazul vanzarii unor motoare industriale de la UCM Resita firmei libanezului Said Baaklini, a sustinut ca s-a incercat "jefuirea" bugetului de stat cu suma de 60 de milioane de euro de catre omul de afaceri si ca cei doi directori de la UCM Resita "nu au facut nimic sa impiedice acest lucru".

De asemenea, procurorul a explicat implicarea senatorului PDL de Constanta in afacere.

"Mircea Banias este implicat in aceste infractiuni. Opereaza un caz de indivizibilitate intre Mircea Banias si restul persoanelor cercetate. Mircea Banias are calitate de faptuitor, iar pe numele sau s-au emis mandate de interceptare a telefonului", a declarat procurorul DNA in fata judecatorilor.

Gheorghe Bocsan a mai sustinut ca in acest dosar ar fi implicat si directorul Agentiei Nationale de Control al Exporturilor (ANCEX), secretarul de stat Calin Radu Ancuta, care in prezenta libanezului Baaklini ar fi vorbit cu directorul executiv al UCM Resita, Adrian Coriolan Preda, pentru a-i cere acestuia sa emita o nota catre ANCEX prin care sa arate daca motoarele ce se doreau a fi exportate aveau sau nu dubla utilizare.

Foto: observator.ro

Constanta: Trei hoti, impuscati de politisti in timp ce furau cereale dintr-un tren... A fost introdus Sistemul Informatic Unic Integrat pentru sistemul sanitar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x