Live acumObservator 16
Prime Time 20:30X Factor

Senatorul Vergil Chiţac, pacientul zero de pe scena politică. Cu cine s-a întâlnit înainte de a se izola

Nu mai puțin de 81 de persoane au fost diagnosticate cu noul tip de coronavirus în România, iar printre acestea se numără și senatorul Vergil Chițac. O tuse uşoară, febră de 37,2 de grade şi frisoane. Au fost primele simptome ale pacientul zero de pe scena politică, testat pozitiv în această dimineaţă.

”Marți au apărut primele simptome. De atunci sunt în casă, izolat. De fapt, de luni seară, de când am ajuns acasă. Luni, după amiază, m-am suit în maşină, am plecat acasă şi de acasă nu m-am mai întâlnit cu nimeni!”, a declarat Vergil Chițac, senator PNL.

Vergil Chiţac a fost plecat din ţară între 17-19 februarie. A participat la o reuniune NATO la Bruxelles. A revenit apoi în România şi şi-a continuat activităţile de zi cu zi. Pe 8 martie, a mers la o petrecere, în Constanţa, cu alte 400 de persoane.

Ultimă oră! Președintele Braziliei, infectat cu noul tip de coronavirus. Jair Bolsonaro a cinat, în urmă cu câteva zile, cu Donald Trump

Iar luni, 9 martie, ore în şir, Chiţac s-a plimbat pe holurile Parlamentului şi a intrat în contact cu colegii săi de la PNL şi cu zeci de jurnalişti. A participat la o şedinţă a liberalilor la care a fost şi premierul interimar Ludovic Orban

Mai departe, prim-ministrul s-a întâlnit cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu membrii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, printre care Marcel Vela, Raed Arafat şi Victor Costache.

Senatorul nu s-a gândit iniţial că ar putea fi infectat cu coronavirus. Însă două mail-uri pe care le-a primit luni l-au determinat să se autoizoleze. ilustratie mail-uri.

”Eu am primit un email pe 9 martie în care mi s-a spus că în delegaţia care a participat la adunarea NATO există un parlamentar francez care este infectat cu coronavirus. În după-amiaza zilei respective, am primit iar un email în care ni s-a spus aşa: se pare că parlamentarul francez nu a fost infectat la Bruxelles, ci ulterior, pe 23.”, a mai declarat el.

Numărul de cazuri testate pozitiv cu COVID-19 a ajuns la 81. Ce știm despre românii infectați cu coronavirus

Lanţul greşelilor a continuat, la prânz. Vergil Chiţac a ajuns la spital fără izoletă şi fără mască de protecţie. A trecut la câţiva metri de jurnalişti, de medici şi de alţi pacienţi.

”Atâta timp cât e confirmat cu coronavirus, şi sunt patru persoane, izoleta înseamnă o singură persoană. ar fi trebuit mai mult timp, am avut confirmarea medicilor că putem efectua transportul.”, a precizat Vergil Chițac, senator PNL.

Ancheta epidemiologică în cazul lui Vergil Chiţac continuă. Până acum, este cert că sunt infectaţi soţia lui şi asistentul său personal.

Recomandari