Antena Căutare

Simulare Evaluare Națională Matematică 2019. Subiecte și ce trebuie să știe elevii

Simulare Evaluare Națională Matematică 2019 începe marți. Subiecte și tot ce trebuie să știe elevii claselor a VII-a și a VIII-a care susțin testele de simulare la Evaluarea Națională, marți 12 martie, la Matematică.

Simulare Evaluare Națională Matematică 2019. Subiecte și ce trebuie să știe elevii Galerie
Simulare Evaluare Nationala 2019 Matematica

Simulare Evaluare Națională Matematică 2019 începe azi, 12 martie. Subiecte și tot ce trebuie să știe elevii claselor a VII-a și a VIII-a care susțin testele de simulare la Evaluarea Națională, marți 12 martie, la Matematică.

UPDATE: A1. ro a publicat subiectele la matematică, clasa a VIII-a. Vezi aici ce a picat!

Simulare Evaluare Națională Matematică 2019. Anul acesta, în premieră, simularea la matematică o vor susține atât elevii claselor a VII-a, cât și elevii claselor a VIII-a, cu scopul de a se obișnui cu Evaluarea Națională, pe care o vor susține în anul școlar 2019-2020. Subiecte de anul acesta vor fi afișate pe site-ul ministerului Educației, edu.ro, la subcategoria subiecte.edu.ro.

Subiecte Simulare Evaluare Națională Matematică. Ce a picat la clasa a VII-a​

Subiecte Simulare Evaluarea Națională Matematică. Ce a picat la clasa a VIII-a

Simulare Evaluarea Națională 2019 Limba Romana. Subiecte și tot ce trebuie să știi

Simulare Evaluare Națională Limba Maternă. Subiecte

Simulare Evaluare Națională Matematică 2019. Subiecte clasa a VII-a

La simulărie de marți, 12 martie 2019, proba scrisă la matematică, elevii din clasa a VII-a vor avea în proporție de 30% subiecte de tip itemi obiectivi. De altfel, Ministerul Educației sau Centrul Național de Evaluare și Examinare din subordinea sa nu a publicat modele de subiecte pentru simularea de clasa a VII-a.

Materia pentru Algebră de clasa a VII-a pe care elevii trebuie să o pregătească pentru Simularea de la Evaluarea Națională din 12 martie este următoarea:

Simulare Evaluare Națională Matematică 2019. Subiecte și ce trebuie să știe eleviisursa foto edupedu.ro.

Simulare Evaluare Națională Matematică 2019. Subiecte clasa a VIII-a

Materia din clasa a VIII-a pe care elevii trebuie să o pregătească la Matematică pentru Simularea Evaluării Naționale de pe 12 martie 2019, este cea stabilită încă din 2014 și publicată în 2015.

Simulare Evaluare Națională Matematică 2019. Subiecte și ce trebuie să știe eleviisursa foto:edupedu.ro

Excepție de la materia din clasa a VIII-a o fac capitolele de mai jos, deoarece elevii încă nu au parcurs aceste capitole.

Simulare Evaluare Națională Matematică 2019. Subiecte și ce trebuie să știe eleviisursa foto: edupedu.ro

Pentru a vedea modelele de subiecte la clasa a VIII-a, Evaluare Națională 2019, descarcă-le aici, direct de pe site-ul Ministerului Educației.

Anul trecut, la simularea Evaluării Naționale, proba la Matematică, au picat următoarele subiecte.

Simulare Evaluare Națională Matematică 2019. Subiecte și ce trebuie să știe elevii

Simulare Evaluare Națională Matematică 2019. Subiecte și ce trebuie să știe elevii

Luni, 11 martie, elevii claselor a VII-a și a VIII-a au susținut Simularea la Limba și Literatura Română. Vezi aici ce subiecte au picat, dar și baremele de corectare.

Simulare Evaluarea Națională 2019. Notele pot fi trecute în catalog

Anul acesta, notele de la simularea Evaluării Naționale 2019 și de Simularea examenului de Bac pot fi trecute în catalog, la cererea elevilor sau a părinților, potrivit unui ordin al Ministerului Educației publicat în Monitorul Oficial. Astfel că, elevii sau părinții trebuie să completeze o cerere prin care solicită trecerea notei obținute în catalog.

Iată modelul de cerere pentru trecerea în catalog a notelor de la Simularea Evaluării Naționale:

Doamnă/Domnule director,


Subsemnatul ........................................................................., elev al clasei ........ …. din cadrul școlii /liceului ...............................................................doresc trecerea în catalog a notei de la Simularea Evaluării Naționale pentru materia................................................................

Mulțumesc anticipat


Data Semnătura

Simulare Evaluare Națională Edu.ro. Ce reguli trebuie să respecte elevii

Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, de când s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Subiectele sunt elaborate de către specialiștii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) și sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea elevilor de a se exprima pe temele din programa de examen, parcurse până la această dată. Corectarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori, de regulă, din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea.

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

Ministerului Educației Naționale precizează că obiectivele acestei simulări sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul ciclului gimnazial, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare la probele din luna iunie.

Calendar Simulare 2019 Evaluarea Naționala

În perioada11-13 martie 2019 elevii de clasa a VII-a și a VIII-a vor susțin simulările la Evaluarea Națională după următorul program:

11 martie 2019-Limbă și literatură română – probă scrisă
12 martie 2019-Matematică – probă scrisă
13 martie 2019-Limbă și literatură maternă – probă scrisă
22 martie 2019-Afișarea rezultatelor

Bareme Matematică Simulare Evaluare Națională, clasa a VIII-a. Cum trebuiau rezolvate subiectele... Rezultate Simulare Evaluarea Națională Edu.ro. Când și unde se afișează rezultatele...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x