Live acum
Prime Time 20:30Raman cu tine

Simulare Evaluarea Națională 2019. Subiecte azi și tot ce trebuie să știi

Simulare Evaluarea Națională 2019 începe luni, 11 martie, cu proba la Limba și Literatura Română, pentru elevii de clasa a VII-a și a VIII-a. Subiecte și tot ce trebuie să știe elevii.

simulare evaluarea nationala 2019

Simulare Evaluarea Națională 2019 începe azi, 11 martie, cu proba la Limba și Literatura Română, pentru elevii de clasa a VII-a și a VIII-a. Subiecte și tot ce trebuie să știe elevii.

UPDATE: 10: 45 - Subiectele de la simularea în premieră de către elevii de clasa a VII-a a examenului de Limba și literatura română sunt structurate pe două mari cerințe. Primul subiect le cere elevilor de clasa a VII-a să facă un rezumat dintr-un basm popular, iar la subiectul al II-lea elevii au avut de realizat o compunere liberă despre o activitate extrașcolară, potrivit edupedu.ro.

La clasa a VII-a - Subiectele de Limba română pe care elevii le-au avut de rezolvat la simularea din această dimineață sunt structurate în două mari cerințe. Primul subiect le cere copiilor de la final de gimnaziu să răspundă la mai multe cerințe pe baza unui fragment la prima vedere din poezia “Stai și-asculți sub ramuri…” de Ștefan Octavian Iosif.

La subiectul al II-lea, elevii de clasa a VIII-a au avut de realizat o compunere despre o întâmplare la muzeu.

Simulare Evaluare Națională 2019. Reacția Ecaterinei Andronescu la protestul elevilor ”# Dăm foaia goală!”

Subiecte Simulare Evaluare Națională Edu.ro. Ce a picat anul trecut la Matematică și Romana. Cât de greu a fost

A1.ro a afișat și baremul de corectare pentru subiectele la Limba și Literatura Română, de la Simulare 2019. Vezi, în articolele indicate, mai jos, care sunt baremele subiecteleor și ce notă ai putea lua în funcție de punctaj.

Barem de corectare Simulare Evaluare Limba Română, a VII-a. Cum trebuiau rezolvate subiectele

Barem de corectare Simulare Evaluare Limba Română, a VII-a. Cum trebuiau rezolvate subiectele

Structura subiectelor pentru elevii de clasa a VIII-a

Pentru elevii de clasa a VIII-a care susțin Simularea Evaluării Naționale la Limba și literatura română pe 11 martie 2019, programa de examen este cea stabilită în 2015, din care sunt exceptate de către ministerul Educației următoarele:

  • procedee de expresivitate artistică în textele studiate (figuri de stil: alegoria) – conținut asociat competenței specifice 1.1;
  • trăsături specifice genului dramatic în opere literare studiate sau în texte la prima vedere – conţinuturi asociate competenţei specifice 1.1;
  • trăsături ale speciilor literare: romanul, balada populară – conţinuturi asociate competenţei specifice 1.1;
  • complemente circumstanțiale și propoziții subordonate circumstanțiale corespunzătoare (de loc, de timp, de mod, de cauză, de scop, condiţională, concesivă, consecutivă) – conținuturi asociate competenței specifice 2.2

Structura subiectelor pentru elevii de clasa a VII-a

La simulărie din martie 2019, proba scrisă la matematică, elevii din clasa a VII-a vor avea în proporție de 30% subiecte de tip itemi obiectivi.

La Limba și Literatura Română, elevii trebuie să dovedească faptul că pot înțelege un text literar sau nonliterar, să sesizeze corectitudinea și valoarea expresivă a categoriilor morfosintactice, a mijloacelor de îmbogățire a vocabularului, de asemenea, să redacteze texte folosind adecvat decvat semnele ortografice şi de punctuaţie.

Modele de subiecte la simulare pentru Evaluarea Națională la limba română puteți găsi aici.

Modele de simulare Evaluarea Națională matematică, puteți găsi aici.

EVALUARE NAŢIONALĂ clasa a VIII-a, MODELE de SUBIECTE publicate de Ministerul Educaţiei

VEZI AICI SUBIECTELE LA LIMBA ROMÂNĂ DATE LA SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ 2018

VEZI BAREM LA LIMBA ROMÂNĂ

Simulare Evaluarea Națională 2019. Notele pot fi trecute în catalog

Anul acesta, notele de la simularea Evaluării Naționale 2019 și de Simularea examenului de Bac pot fi trecute în catalog, la cererea elevilor sau a părinților, potrivit unui ordin al Ministerului Educației publicat în Monitorul Oficial. Astfel că, elevii sau părinții trebuie să completeze o cerere prin care solicită trecerea notei obținute în catalog.

Iată modelul de cerere pentru trecerea în catalog a notelor de la Simularea Evaluării Naționale:

Doamnă/Domnule director,


Subsemnatul ........................................................................., elev al clasei ........ …. din cadrul școlii /liceului ...............................................................doresc trecerea în catalog a notei de la Simularea Evaluării Naționale pentru materia................................................................

Mulțumesc anticipat


Data Semnătura

Simulare Evaluare Națională Edu.ro. Ce reguli trebuie să respecte elevii

Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, de când s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Subiectele sunt elaborate de către specialiștii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) și sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea elevilor de a se exprima pe temele din programa de examen, parcurse până la această dată. Corectarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori, de regulă, din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea.

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

Ministerului Educației Naționale precizează că obiectivele acestei simulări sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul ciclului gimnazial, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare la probele din luna iunie.

Calendar Simulare 2019 Evaluarea Naționala

În perioada11-13 martie 2019 elevii de clasa a VII-a și a VIII-a vor susțin simulările la Evaluarea Națională după următorul program:

11 martie 2019-Limbă și literatură română – probă scrisă
12 martie 2019-Matematică – probă scrisă
13 martie 2019-Limbă și literatură maternă – probă scrisă
22 martie 2019-Afișarea rezultatelor

Structura anului școlar 2018-2019 pentru elevii de clasa a VIII-a

Structura anului școlar 2018-2019 pentru elevii de clasa a XII-a​

Ce a picat la Evaluarea Națională în 2018 - subiecte

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro