Antena Căutare

Sindicalistii din chimie si petrochimie picheteaza sediul Guvernului

Reprezentanti ai Federatiei Sindicatelor Libere din Chimie si Petrochimie au protestat astazi in fata sediului Guvernului, cerand prelungirea prevederilor Legii 332/2010, pentru acordarea gazelor din productia interna, pana la 31 martie 2011, pentru agentii economici care proceseaza gaz metan.

Aceasta lege, care are aplicabilitate asupra tuturor consumatorilor industriali cu statut de intreruptibili, a permis ca, in perioada iunie 2009 - septembrie 2010, productia si livrarea de produse obtinute pe baza prelucrarii gazelor naturale, in special de ingrasaminte chimice, sa se realizeze in conditii de stabilitate

Liderul sindical sustine ca aplicarea acestei Legii a permis pastrarea locurilor de munca, circa 10.000, contribuind decisiv la salvarea industriei chimice de ingrasaminte de la prabusire.

Majorarea preturilor gazelor naturale pentru industria de ingrasaminte chimice va aduce, in opinia liderului sindical, multe unitati economice in situatia de a-si inchide activitatea si a disponibiliza angajatii, facandu-se, astfel, presiuni asupra fondului de somaj, dar ar pierde si bugetul de stat prin neincasarea taxelor si impozitelor cuvenite.

Federatia Sindicala a Siderurgistilor Metarom se solidarizeaza cu actiunile de protest initiate, in aceste zile, de Federatia Sindicatelor Libere din Chimie si Petrochimie si sustine revendicarilor lor, declara Mircea Scantei, presedinte al FSS Metarom.

"In fond, toti cei care reprezentam interesele salariatilor din economia reala ne confruntam cu aceleasi probleme: inchideri de capacitati de productie si minimizarea firmelor, lipsa de control a institutiilor statului privind respectarea clauzelor din contractele de vanzare-cumparare, masuri economice discriminatorii impuse de statul roman unor intreprinderi, fiscalitate impovaratoare, disponibilizarea lucratorilor ca efect al prelungirii si adancirii crizei din Romania", sustine Scantei.

Sursa: Jurnalul National

Foto: Intactimages

VIDEO! Bucuresti: Tanar surprins in timp ce se droga intr-o statie de tramvai... Camera Deputatilor: TVA de 5% pentru alimente si neimpozitarea pensiilor mai mici de 2.000 de lei, din greseala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x