Antena Căutare

Camera Deputatilor: TVA de 5% pentru alimente si neimpozitarea pensiilor mai mici de 2.000 de lei, din greseala

Camera Deputatilor a hotarat, miercuri, scaderea cotei de TVA pentru alimente de baza, de la 24% la 5%. In categoria alimentelor avute in vedere de lege intra painea, ouale, laptele si carnea. Deputatii PDL in frunte cu ministrul de Finante sustin, insa, ca nu este vorba decat despre o eroare, care urmeaza sa fie reparata.

Vezi AICI cum a votat puterea din greseala o lege favorabila poporului! Cum comentezi?

UPDATE Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a declarat ca a fost vorba de "o eroare, pentru ca s-a stiut ca este raport de respingere." Acesta a explicat ca exista doua modalitati prin care eroarea poate fi corectata, fie legile sunt retrimise de catre seful statului, fie Guvernul o corecteaza printr-un proiect legislativ.

"In plen a fost adoptata, la vot final, initiativa noastra de reducere a cotelor de TVA pentru produsele alimentare de baza. Iată ca deja unul dintre obiectivele programului de guvernare lansat la Congres a fost atins", a declarat, miercuri, presedintele Comsiei de Buget-Finante din Camera, deputatul PSD Viorel Stefan, citat de Mediafax.


"Initiativa legislativa va intra in vigoare de la momentul publicsrii in Monitorul Oficial", a mai spus Viorel Stefan.



Totodata, tot ieri a fost adoptat un alt proiect de lege prin care s-a stabilit ca pensiile mai mici de 2000 de lei sa nu fie impozitate.

Camera Deputatilor are rol decizional in adoptarea celor doua acte legislative, astfel incat ele vor fi inaintate Presedintiei pentru promulgare.

Sindicalistii din chimie si petrochimie picheteaza sediul Guvernului... Raportul la protestul politistilor, o cacealma cu marca CSAT...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x