Căutare Live

Sindicatele si patronatele nu s-au inteles cu Guvernul in privinta salariului minim

Reprezentantii Guvernului si cei ai sindicatelor si patronatelor nu au ajuns la nicio concluzie in cazul nivelului salariului minim in 2011, la finalul discutiilor de marti, de la Ministerul Muncii. Sindicalistii au sustinut ca "ministrii au excelat prin tacere", relateaza Mediafax.

Reprezentantul Confederatiei Patronale din Industrie (CONPIROM), Dan Matei Agaton, a declarat ca patronatele vor negocia un salariu minim peste 700 de lei daca aceasta decizie va fi completata si de masuri care sa asigure cresterea economica.

Reprezentantii patronatelor sustin ca Guvernul nu a inaintat nicio cifra privind salariul minim de anul viitor, dar in opinia acestora este evident ca si Executivul este dispus sa aplice o majorare.

Acestia au sustinut ca in mediul privat salariul minim este deja la 650 de lei, iar aceasta valoare ar fi "absolut posibila" si in sectorul bugetar.

Patronatele sustin insa ca aplicarea grupei de salarizare la acest nivel al salariului minim ar duce la o crestere a masei salariale la o valoare mai mare decat isi poate permite sectorul privat.

sursa:Hotnews.ro

Cererea de demitere din functie a sefului politiei Romane, Petre Toba, pe masa premierului Boc... Marea Neagra, in pericol! Doua specii de meduze carnivore ucid pestii...
Parteneri
Burger de vită delicios, cu legume la grătar
Dacă obișnuiești să servești burgeri de la fast-food, află că îi poți prepara și acasă, mult mai delicioși și mai sănătoși. Îți oferim mai jos o rețetă de burger de vită delicios, cu legume la grătar, pentru atunci când îți propui să petreci mai mult timp în bucătărie.
Catine.ro
Ultimele știri