Antena Căutare

Sinistratii zapezilor au dat peste 4.000 de apeluri la 112

Romania tremura de frig si de teama. Mii de oameni sunt prizonieri in propriile localitati, dupa ce iarna a pus baricade de gheata pe drumuri. Izolati de lume, sinistratii zapezilor au dat peste 4.000 de apeluri la 112 si au asteptat o salvare. In total, peste 90.000 de apeluri de urgenta au fost receptionate la Serviciul 112, in perioada de valabilitate a codului portocaliu.

Patru dintre ei au murit, dar numarul ar fi fost mult mai mare, daca nu existau misiunile eroice ale echipajelor SMURD si ale elicopterelor ministerului de Interne. Aproape 30 de oameni au fost salvati prin aer din localitatile pe care zapada le-a rupt de civilizatie - copii nascuti la gura sobei si mamele lor lauze, bebelusi cu complicatii grave sau oameni pe care doar dializa ii mai tine in viata.


In perioada de valabilitate a codului portocaliu, la nivel national, in centrele de primire apeluri de urgenta 112 au fost receptionate 91.374 de apeluri, iar 4.208 au fost incadrate ca evenimente privind conditiile meteorologice extreme. Dintre acestea, 742 au fost reveniri - apeluri efectuate in mod repetat de catre persoane care au mai sunat pentru aceeasi problema. Exista cetateni care au revenit cu 14 pana la 28 de apeluri la 112 in intervale scurte de timp, se arata intr-un comunicat de vineri al STS.

Astfel, in Bucuresti au fost 14.556 de apeluri - 1.348 au fost evenimente, din care 160 reveniri, in Dambovita au fost 3.917 apeluri - 515 evenimente, din care 85 reveniri, in Giurgiu au fost 3.648 de apeluri - 608 evenimente, din care 109 reveniri.

De asemenea, in Buzau au fost 2.773 de apeluri - 430 de evenimente, din care 113 reveniri, in Ialomita au fost 1.980 de apeluri - 297 de evenimente, din care 61 de reveniri.

Potrivit STS, au existat insa si situatii in care capacitatea de preluare a cazurilor de catre serviciile de urgenta a fost depasita din cauza afluxului mare de solicitari referitoare la acelasi eveniment.

12 misiuni si 28 de oameni pana la aceasta ora, dintre care 5 bebelusi. Cand n-au pacienti, elicopterele duc provizii in localitatile izolate, unde aproximativ 4.000 de oameni sunt rupti de lume.

Sute de caini sunt ingropati de vii sub zapada la adapostul Glina... Targu-Jiu: Spital renovat pe banii medicilor...
Legume bogate în fibre pe care e indicat să le consumi, potrivit specialiștilor
Consumul de legume aduce o mulțime de beneficii pentru sănătate. De asemenea, poate fi o...
Horoscopul zilei de 7 iunie 2023. Berbecii sunt sfătuiți să se concentreze pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 7 iunie 2023 spune că Berbecii sunt sfătuiți să se concentreze pe...
Parteneri
Coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x