Reteta: de vita pe eticheta, de cal in realitate. Traseul ei a traversat tara, printr-o retea bine pusa la punct.
O firma din Blaj a luat carne vrac de la trei firme din Ilfov, Botosani si Brasov. Carnea era cumparata in colete mari. Societatea din Blaj o portiona si o revindea "la bucata". Cu etichete false, spun autoritatile, la distribuitori din Alba, Sibiu si Ilfov.
In depozitul de langa Capitala au fost descoperite peste 200 de kilograme de carne de cal venita de la Blaj cu eticheta de "vrabioarã de vita". 100 de kilograme din acelasi lot fusesera deja vandute pentru sapte restaurante si fast-food-uri din Bucuresti. “Proba recoltata de inspectorii nostri de la ANSVSA Ilfov a iesit pozitiva pe carne de cal, cu toate ca pe eticheta era carne de vita”, a declarat Mihai Turcanu, presedintele ANSVSA.
Carnea de cal descoperita in depozitul de la Ilfov era atent taiata si degresata. Semn ca trecuse prin mainile unor specialisti si nu era vorba de o sacrificare clandestina. “Cantitatea de vrabioara provine de la cel putin 120 de animale. Fiecare animal are o anumita cantitate de "vrabioara", adica nu tot calul este "vrabioara"!”, a spus Ladopoulos Georgios, proprietarul depozitului din Ilfov. Se pare ca bucurestenii n-au fost singurii care au mancat fara sa stie carne de cal distribuita de firma din Blaj.
Peste 700 de kilograme de carne cu eticheta de carne de vita au fost puse sub sechestru in depozitele firmei. Acum se fac teste ADN sa se afle cata este carne de cal. Reprezentantii firmei sunt anchetati si pentru falsificarea etichetelor.
Exista suspiciunea ca n-ar fi primul lot de carne de cal care ajunge pe piata cu eticheta falsa. Societatea din Blaj a mai facut afaceri cu firma din Bucuresti, care intre timp si-a schimbat numele.
UPDATE! Fostul presedinte Ion Iliescu, internat la Spitalul Elias... Divort cu scandal in familia Patriciu: Fiica miliardarului este acuzata de furt!...