Antena Căutare

Solstițiul de iarnă 2018. Ce NU ai voi să faci pe 22 decembrie

Solstitiul de iarna 2018, obiceiuri si traditii. Afla ce iti aduce noroc si ce nu ai voie să faci pe 22 decembrie.

Solstițiul de iarnă 2018 obiceiuri și tradiții. Află ce îți aduce noroc și ce nu ai voie să faci pe 22 decembrie.

Cultura țării noastre este plină de obiceiuri, tradiții și superstiții la solstițiul de iarnă. Multe dintre obiceiurile zilei de 22 decembrie sunt aducătoare de noroc și sănătate, dar cel mai bine este să știm de ce trebuie să ne ferim în această zi pentru a nu atrage ghinionul.

Pentru păgâni, solstițiul de iarnă poartă denumirea de „nașterea noului Soare”, noaptea în care Marea Zeiţă dădea naştere noului Soare, repornind astfel ciclul anotimpurilor.

Pentru Romani, ziua de solstițiul de iarnă reprezenta ziua în care aceștia îi sărbătoareau pe Saturn, zeul recoltelor, şi pe Mithras, zeul luminii

Solstițiul de iarnă,22 decembrie. Cum sunt afectate zodiile de cea mai scurtă zi din an

Ce NU ai voie să faci la Solstițiul de iarnă

Atunci când au loc solstițiile, se spune că lupii ies și strigă la luna. Luna are o influență deosebit de benefică asupra noastră și trebuie profitat de acest moment al anului cât mai mult. Nu da cu pirionul oportunităților!

Ziua de 22 are o încărcătură energetică uriașă, căci Binele și Răul se confruntă. În mâinile tale stă posibilitatea de a avea parte de mult noroc, cel puțin până la următorul solstițiu.

E bine să aprinzi o lumânare în seară de 22 decembrie sau să faci un mic foc în curte ori în față blocului. Acest foc este unul de purificare.

În noaptea Solstițiului de iarnă nu este bine să stai singur în casă. Este indicat să îți petrece ziua de 22 decembrie în compania unor persoane dragi sau partenerului de viață pentru a nu rămâne singur cel puțin până la următorul solstițiu.

În vechime, oamenii împărțeau frunze de laur și smochine, iar în trecutul apropiat, turtă dulce a devenit produsul care îi bucură pe copii. Se spune că e bine să dai de pomană în această zi, să faci cadouri copiilor și bătrânilor nevoiași. Cei care fac asta vor avea sărbători lipsite de griji.

Această zi este potrivită pentru un proces de autoanaliză, de evaluare a efortului depus în cursul anului precum și a rezultatelor la care am ajuns.

Carne ținută PE JOS și vândută oamenilor, în cea mai mare piață din Capitală! Imagini revoltătoare, filmate cu camera as... Vești bune de la ANAF înaintea sărbătorilor! Adio cu datoriile pentru toate aceste persoane!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x