Antena Căutare

O căruță, trimisă la război cu poluarea, în România! Imagini inedite! „Au început oamenii să râdă, așa că am trecut la altă soluție”

O căruță a fost transformată în staţie de monitorizare a poluării aerului. în Codlea, de către Primărie și Agenția Pentru Protecţia Mediului. Ideea a generat un val de ironii pe internet. 

O căruță, trimisă la război cu poluarea, în România! Imagini inedite! „Au început oamenii să râdă, așa că am trecut la altă soluție”
O căruță, trimisă la război cu poluarea, la Codlea.

Oamenii au luat în râs soluţia autorităţilor. Iar când au constat că ironiile continuă să curgă, edilii locali au decis mutarea aparaturii din căruţă pe un turn construit din paleţi.

De câteva luni, în municipiul Codlea aerul a devenit irespirabil, iar mirosul greu îi obligă pe localnici să ţină geamurile caselor ferecate mai tot timpul. Sunt câţiva suspecţi, dar nimeni nu poate spune cu exactitate cine poluează.

„Avem probleme grave, suspiciuni serioase în legătură cu surse de poluare. Au existat semnale că din nou se purjează, din nou se produce factor poluant, spunem noi, sau pe care îl suspectăm a fi factor poluant la nivelul unei turnătorii din Codlea”, a declarat Erwin Albu, viceprimar Codlea.

Aşa că primăria a cerut ajutorul celor de la Protecţia Mediului.

„La cererea noastră s-a montat un echipament omologat, de monitorizare a calității aerului”, a mai spus viceprimarul.

Cum echipamentul trebuie montat într-o zonă unde aerul circulă, în mijlocul naturii şi totuşi în apropiere de locuinţele oamenilor, dar departe de zonele cu trafic intens, pentru ca praful să nu afecteze înregistrările, mai mulţi membri ai primăriei şi reprezentanţi ai agenţiei pentru protecţia mediului au mers prin localitate şi au ales locul unde va fi montat aparatul.

„Această soluție s-a ales pe teren, mergând practic pe teren la o distanță relativ apropiată de unul din așa zișii poluatori, Montarea pe această caruță ornamentală a fost posibilă cu acordul APMului. Am folosit ceea ce am găsit la fața locului și anume o căruță ornamentală pe care am amplasat echipamentul ANM​”, a mai spus Erwin Albu.

Odată montat aparatul, au început măsurătorile. Totuşi apariţia lui a stârnit interesul localnicilor. Pe internet au apărut poze şi texte ironice toate legate de amplasarea staţiei într-o căruţă.

Pentru a linişti spiritele autorităţile au decis să mute staţia de monitorizare a aerului din căruţă.

„Pentru că a inceput lumea să râdă de soluție, APM a considerat că e important să dăm curs și am trecut la soluția aceasta. Sper să nu mai existe răutăți legate de culorile paleților sau ca nu stau chingile cum trebuie”, a mai spus Erwin Albu.

În timp ce oamenii erau ocupaţi să râdă de soluţia primăriei, principalul suspect de poluare în zonă a cerut autorităţilor avizul pentru a monta un nou cuptor mult mai mare. Cererea i-a fost respinsă, iar primarul dă asigurări că nu va permite amplasarea unor echipamente care vor creşte simţitor gradul de poluare din localitate fără a avea un studiu de impact asupra mediului, dar şi o dezbatere publică cu localnicii.

Iarnă în toată regula în România! Zona în care stratul de zăpadă este de câţiva centimetri... Polițiștii care au acționat în cazul tragediei din Timișoara au ajuns la spital! Aceștia au acuzat stări grave și au fos...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x