Șomajul tehnic, prelungit! Cine îl va mai primi, după 1 iunie! Violeta Alexandru, despre cei care nu l-au luat, pe martie: „Să facă urgent acest lucru!”

Șomajul tehnic se va prelungi până la data de 1 iunie, iar apoi Ministerul Muncii, condus de Violeta Alexandru, va ajuta companiile cu plata unei părţi din costul salarial. Cei care nu au primit banii pe luna martie vor trebui să facă o sesizare, urgent. 

Șomajul tehnic, prelungit! Cine îl va mai primi, după 1 iunie! Violeta Alexandru, despre cei care nu l-au primit, pe martie: „Să facă urgent acest lucru!”

„(Șomajul tehnic, n.r.) Se va prelungi cu siguranţă. În primă instanţă, vom prelungi până la 1 iunie, pentru toate domeniile acoperite şi acum de şomajul tehnic, dar de la 1 iunie, doar pentru câteva.

E importantă şi legea votată în parlament, dar şi opţiunea pe care noi, Guvernul, o avem pe baza studiilor epidemiologice realizate, de a canaliza această măsură care este totuşi o măsură pasivă, înseamnă că persoana stă acasă, ca măsură de protecţie, dar este o persoană inactivă, prin faptul că stă acasă.

Va fi continuată măsura şomajului tehnic doar pentru câteva domenii, restul economiei noastre va fi sprijinită în mod activ ca să îşi reia activitatea printr-un pachet de măsuri active, adică măsuri care să sprijine revenirea în activitate, pentru o perioadă de trei luni în sumă fixă”, a declarat Violeta Alexandru, miercuri seara, la Digi24.

Cine va mai primi șomaj tehnic, după 1 iunie

După data de 1 iunie, o parte din costul salarial ar putea fi acoperit de Ministerul Muncii, la unele companii aflate în dificultate.

„Ne gândim să acoperim o parte din costul salarial, undeva între 35 şi 45 la sută, vom discuta activ cu sindicatele şi patronatele şi urmează să decidem până la 1 iunie. Pentru o perioadă de trei luni, sumă fixă, apoi suma va descreşte pe măsură ce companiile reintră în activitate.

Deci va continua şomajul tehnic până la 1 iunie pentru toţi cei care au fost afectaţi de pandemie şi care fac dovada că au suspendat temporar contractele angajaţilor, adică i-au înscris în şomaj tehnic şi care pot să beneficieze de aceste fonduri pe baza unei cereri şi a unei declaraţii pe propria răspundere cum că datele sunt corecte”, a mai spus Violeta Alexandru.

Previziune cumplită de la OMS! Ce se poate întâmpla cu noul coronavirus, în următoarea perioadă! „Este important să fim realişti!”

În prezent, şomajul tehnic reprezintă 75 la sută din salariul mediu brut.

„75 la sută din salariul mediu brut, atât poate să acopere statul. Suma este brută, din ea trebuie plătite contribuţiile pentru fiecare angajat. Banii merg către angajator care plăteşte şi contribuţiile”, a explicat ministrul Muncii.

Ce trebuie să facă cei care nu au primit banii aferenți șomajului tehnic pentru luna martie

Ministrul Muncii a mai spus că sunt semnale de la oameni care spun că nu au primit fondurile de şomaj aferente lunii martie şi că „acest lucru este foarte grav”.

Citește și
Dana Roba, schimbată total de când a renunțat la luminile reflectoarelor. S-a căsătorit și are doi copii
Dana Roba, schimbată total după ce a devenit cunoscută pentru scandalurile de la tv. Cum mai arată acum și cu ce se ocupă
Dana Roba, schimbată total după ce a devenit cunoscută pentru scandalurile de la tv. Cum mai arată acum și cu ce se ocupă
Omar Arnaout și logodnica lui, imagine romantică. Miruna este o tânără foarte frumoasă
Omar Arnaout și logodnica lui, Miruna, imaginea emoționantă de pe rețelele de socializare. Cum au apărut cei doi
Omar Arnaout și logodnica lui, Miruna, imaginea emoționantă de pe rețelele de socializare. Cum au apărut cei doi
colaj de imagini cu ionut cercel si petrica cercel
Prima declarație a lui Ionuț Cercel după ce l-a pierdut pe tatăl său, Petrică Cercel. Ce mesaj a postat
Prima declarație a lui Ionuț Cercel după ce l-a pierdut pe tatăl său, Petrică Cercel. Ce mesaj a postat
Mai multe articole

„Toţi cei care se confruntă cu această problemă trebuie să facă de urgenţă sesizare la inspectoratele teritoriale de muncă din judeţul în care îşi desfăşoară activitatea prin firma respectivă”, a spus Violeta Alexandru.

Aflați bilanțul oficial actualizat al deceselor provocate de noul coronavirus în România, precum și numărul cazurilor de COVID-19 din țară, aici!

Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal. Cum a fost gândit parcursul jucătorului 456
Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal interpretat de actorul Lee...
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021. Taurii sunt nemulțumiți de relația actuală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021 spune că Taurii sunt nemulțumiți de ceva timp de...
Ultimele știri